'Dış politikamız değişmeli'

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Mevcut güvenlik riskleri ve mevcut durumun değişmesi için dış politikanın 180 derece değişmesi gerekiyor" dedi.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 22 Mart 2016 07:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Dış politikamız değişmeli'

Meriç Tafolar

Kılıçdaroğlu, Antalya programı kapsamında önceki gün Sosyal Ekonomik Siyasal Araştırmalar Derneği tarafından düzenlenen akademisyenler buluşmasına katıldı. Alınan bilgilere göre Kılıçdaroğlu, akademisyenleri tek tek dinledi. Toplantının son bölümünde görüşlerini paylaşan Kılıçdaroğlu'nun, dış politika ve güvenlik sorunlarının birbirinden ayrılmaması gerektiğini vurgulayarak, "Ülkedeki mevcut güvenlik riskleri göz önüne alındığında, mevcut gidişatın önüne geçebilmek için dış politikanın değişmesi gerekiyor. Dış politikada 180 derecelik bir değişikliğe ihtiyaç var. Böylece güvenlik boyutunda daha etkin önlemler alınması sağlanacaktır" görüşünü dile getirdiği öğrenildi.

Akademisyenlerin önemli bir bölümü CHP'nin dış politika çizgisinin tutarlı olduğunu belirtirken, Ak Parti'nin dış politikada bir paradigma değişikliğine gitmesi gerektiği görüşünü vurgulayarak, "Artık mevcut dış politika bir ülke sorunu haline gelmiştir" tespitini paylaştı.

CHP liderinin, "Dış politikanın iç politikaya alet edilmemesi gerektiğini savunuyoruz. bu nedenle attığımız her adımda ülkemizin milli menfaatlerini göz önüne alarak politika üretiyoruz" ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber