'Önce kadın ve çocukların hakları gasbediliyor'

Başbakan Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, "Dünyanın her yerinde savaş, terör, istismar, taciz ve şiddet önce kadını ve çocukları vuruyor, önce onların haklarını gasbediyor." dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Mart 2016 16:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Önce kadın ve çocukların hakları gasbediliyor'

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, dünyanın her yerinde savaş, terör, istismar, taciz ve şiddetin önce kadın ve çocukları vurduğunu, haklarını gasbettiğini belirterek "Oysa annesinin kucağında ölen çocuklar, açlığa teslim olan küçük bedenler, sahile vuran evlatlarımız, insanlığın geleceğiydi." dedi.

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonunun 7. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Mecliste düzenlenen toplantıda konuşan Davutoğlu, komisyonun çalışmalarında başarılar diledi.

Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonunun 4'üncü yılı etkinliklerinde, en fazla kadın üst düzey yönetici oranına sahip bakanlıkların ödüllendirildiğini anımsatan Davutoğlu, komisyonun bugünkü ödül töreninin de geçmişte yaptığı çalışmalar gibi farkındalığı arttırıcı ve bilgilendirici bir içeriğe sahip olduğunu söyledi.

Davutoğlu, bugün bilim, eğitim, girişimcilik ve sosyal sorumluluk alanlarında rol model olarak ödül almaya hak kazanan kadınlarla bir arada olduklarına işaret ederek aynı zamanda bugün Türkiye'de yayınlanan ilk kadın dergilerinde yer alan kadınlara ilişkin karikatür ve fotoğrafları içeren serginin de kamuoyuna sunulduğunu aktardı.

Meltem Öztürk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber