17. Milli Eğitim Şurasında 5 öneri ortaya çıktı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Kasım 2006 20:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

17. Milli Eğitim Şurasında ÖSS ve orta öğretim konusunun ele alındığı alt komisyonda, ?Meslek lisesi mezunları sadece kendi alanlarında yüksek öğretime girişte hiçbir engelle karşılaşmasın? önerisi ret, ?Herkesin eşit şartlarda üniversiteye gidebilmesinin önü açılsın? önerisi kabul edildi.

ÖSS ve orta öğretimin görüşüldüğü alt komisyonda, konuyla ilgili tartışmalar tamamlandıktan sonra, Komisyon Başkanı Bahçeşehir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Ömer Asım Saçlı, komisyonda dünden bu yana tartışılan konuları değerlendirdiklerini ve 5 önerinin ortaya çıktığını belirtti.

Saçlı, bu önerilerle ilgili oylama yapacaklarını belirterek, oylamaya geçmek istedi. Ancak bazı üyeler, önerilerin bu şekilde kendilerine ?dikte? ettirilemeyeceğini ifade ederek tepki gösterdi.

Oylamanın, hangi konular ve nasıl yapılması gerektiği konusundaki tartışmalar bir saate yakın sürdü.

Komisyon Başkanı Saçlı, ?önerdikleri konular ile bu konulara ek öneri de alınarak oylama yapılması? önerisini üyelerin oylarına sundu.

Bu öneri çoğunluk tarafından kabul edilince, komisyon başkanlığının belirlediği öneriler ile üyelerden gelecek teklifler oylamaya sunulmaya başlandı.

Bu çerçevede Ömer Asım Saçlı'nın oylamaya sunduğu, ?Meslek lisesi mezunları sadece kendi alanlarında yüksek öğretime girişte hiçbir engelle karşılaşmasın? önerisi reddedildi.

İkinci sırada yer alan ?Herkesin eşit şartlarda üniversiteye gidebilmesinin önü açılsın? önerisi kabul edildi.

Komisyon Başkanlığı, gazetecilerin soruları üzerine ilk önerinin 10'a karşı 48 oyla ret, ikinci önerinin ise 4'e karşı 66 oyla kabul edildiğini bildirdi.

Bu arada oylamaların ardından tartışmalar çıktı.

Bazı üyeler, ?oylamanın, orta öğretim alanında yeniden yapılanmanın tartışılmadan geçekleştirildiğini? ileri sürerek, eleştiride bulundu.

Komisyon Başkanı Ömer Asım Saçlı, gazetecilere yaptığı açıklamada, kalan önerilerin yarın oylanacağını belirterek, ?Bugün şu kabul edildi, bu reddedildi diye bir şey yazarsanız kamuoyunu yanıltmış olursunuz. Çünkü diğer öneriler de yarın oylanacak. Ve belki de onlara daha fazla oy çıkacak. O nedenle kamuoyunu yanıltmayın? dedi.

Bunun üzerine gazeteciler, bugün yapılan oylamayı yazmak zorunda olduklarını, bunun yarınki oylamayla ilgisinin bulunmadığını ve yarınki oylamanın sonucuna göre yeniden haber yapılabileceğini ifade etti.

17. Milli Eğitim Şurasının Komisyon çalışmaları yarın devam edecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber