Karakol şehitlerine son görev

Sur'da bomba yüklü araçla karakola gerçekleştirilen saldırıda şehit olan 3 asker törenle memleketlerine gönderildi. Bayburtlu şehit, doğum gününde toprağa verilecek

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 26 Mart 2016 06:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Karakol şehitlerine son görev

DiyarbakırAsker Hastanesi'nde düzenlenen törenle Astsubay Üstçavuş Halil Türkoğlu'nun cenazesi Bayburt'a, Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Mustafa Gökçeli'nin cenazesi Kahramanmaraş'a ve Jandarma Uzman Onbaşı Sabri Acem'in cenazesi de Mersin'e gönderildi. Şehit Gökçeli'nin babası Müslüm Gökçeli, "Diyarbakır'a gitmeden önce, 'gitme oğlum' dedim. Bana, 'baba, zevkle ve severek gideceğim. Ben şehit olacağım' cevabını verdi. Vatan sağ olsun" dedi. Şehit astsubay, Andırın ilçesinde toprağa verildi.

22 YIL SONRA İKİN Cİ ŞEHİT

Henüz bir yıllık uzman onbaşı olan Sabri Acem'in (26) şahadet haberini alan Tarsus'taki annesi Seval Acem, "Güzel gözlü kuzum" diye ağıt yaktı. Şehit asker, Tarsus'ta toprağa verildi. Ailenin oturduğu sokağın adı da aynı sokakta otururken 17 Ocak 1994'te Mardin'in Midyat ilçesinde şehit olan Piyade Uzman Çavuş Ramazan Alper'in adını taşıyor. Şehitlerden Astsubay Halil Türkoğlu'nun (28) ise bugün doğum günüydü. Türkoğlu'nun cenazesi bugün Bayburt Yakutiye Camisi'nde düzenlenecek törenin ardından Şehit Osman Mezarlığı'nda toprağa verilecek. Diyarbakır-Lice karayolundaki Mermer Jandarma Karakolu'na önceki gece PKK'lı teröristler bomba yüklü araçla saldırı düzenlemişti. Yaralı 24 askerin tedavisi sürüyor. Öte yandan Şırnak'taki operasyonlarda şehit düşen polis memuru Cemil Koç (52) İzmir'in Bergama ilçesinde toprağa verildi.

SIRIBERK ARSLAN-ÖZGÜR ÖZDEMİR-NESLİHAN ÖZBOZKURT

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber