Kazananların listesini ÖSYM, FETÖ'ye veriyordu

2010 KPSS soruşturması kapsamında ifade veren Mehmet E. de tüm sınavlarda kayıt için bütün öğrencilerin araması talimatı aldıklarını bildirerek, "Bize listelerle öğrencilerin bilgileri gelirdi. Listelerdeki öğrencileri dershaneye kayıt yaptırmamız için aileleri ile iletişim kurmamız istenirdi. Ben bu listelerin nereden geldiğini sorduğumda bana tamamını ÖSYM'den aldığımızı ve ÖSYM'ye daha önceden yerleşmiş olan cemaat üyesi adamlarımızın olduğunu, veliler şikayet ederlerse öğrencilerin arkadaşlarından bilgileri aldığını söylememizi belirtti" şeklinde beyanda bulunmuştu.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 27 Mart 2016 06:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kazananların listesini ÖSYM, FETÖ'ye veriyordu

Tuğba Ceyhan

Çocuğu üniversite sınavını kazanan bir velinin Paralel Yapı mensuplarının çocuğunu sürekli olarak arayıp kendi kurumlarında kalması yönündeki şikayeti kapsamında soruşturma başlatıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kişisel verileri ele geçiren paralel yapı mensupları hakkında soruşturma başlatıldı. Çocuğu üniversite sınavını kazanan bir veli Başsavcılığa, paralel yapıya mensup kişilerin sürekli kendilerini aradıklarını ve çocuğunu onlara ait kurumlara yerleştirmesi yönünde ısrarda bulunduğunu belirtti. Çocuğunun kişisel bilgilerinin bu kişilere nasıl ulaştığını merak ettiğini belirten veli suç duyurusunda; "Bizi telefonla aradılar. Telefon numaramızı bulmuşlar. Çocuğumun hangi üniversiteyi, bölümü kazandığını, hatta puanını bile biliyorlar. Kişisel veri olan bu bilgilerimizi ele geçirenler hakkında şikayetçiyim" ifadelerini kullandı.

Bunun üzerine harekete geçen Başsavcılık veliyi arayan numaradan 3 şüpheliyi tespit etti. İstanbul'da paralel yapıya ait olan FEM dershanesinde çalıştıkları belirlenen şüpheliler gözaltına alındı. Şüphelilerin çalıştıkları yerden imaj alan Başsavcılık, bu bilgilerin kimler tarafından sızdırıldığını tespit çalışmaları başlattı. İncelemeler sonunda herhangi bir kamu personelinin bilgileri sızdırdığına ulaşılırsa personel hakkında da soruşturma başlatılacak.

ÖSYM'YE YERLEŞMİŞ ELEMANLAR LİSTE GÖNDERİRDİ

2010 KPSS soruşturması kapsamında ifade veren Mehmet E. de tüm sınavlarda kayıt için bütün öğrencilerin araması talimatı aldıklarını bildirerek, "Bize listelerle öğrencilerin bilgileri gelirdi. Listelerdeki öğrencileri dershaneye kayıt yaptırmamız için aileleri ile iletişim kurmamız istenirdi. O dönemlerde aradığımız şahıslardan bazılarının velilerinin kayıt yaptırmaları yönündeki isteklerimiz yüzünden şikayet edeceklerini söylemelerine rağmen biz tüm öğrencileri aradık. Buradaki amaç Fetullah Gülen dershanesi olan Maltepe, FEM ve ANAFEN gibi dershanelere hem başarılı kaliteli öğrenci kazandırmak hem de maddi menfaat temin etmek amacındaydık. Ben bu listelerin nereden geldiğini sorduğumda bana tamamını ÖSYM'den aldığımızı ve ÖSYM'ye daha önceden yerleşmiş olan cemaat üyesi adamlarımızın olduğunu, veliler şikayet ederlerse öğrencilerin arkadaşlarından bilgileri aldığını söylememizi belirtti" şeklinde beyanda bulunmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber