KPSS tercihleri habersiz yapılmış

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 15 Kasım 2006 10:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziantep'in İslahiye İlçesi Altınüzüm Beledesinde oturan Ahmet Yıldırım, Yunus Aslan, Hakkı Aslan ve Mine Uçar'ın Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) tercihlerinin kendilerinden habersiz yapıldığı ortaya çıktı.

Sanal ortamda kendi adına tercihleri yapılan Ahmet Yıldırım kendisinin düz lise mezunu olmasına rağmen yapılan tercihlerde hak kazansa bile aranılan şartlarda İmam Hatip mezunu şartı olduğu için işe başlayamayacağını söyledi. Yıldırım kendisinin 1997 Altınüzüm Atatürk Lisesi mezunu olduğu halde tercihlerindeki ölü yıkayıcısı (gassal), müezzin ve Kur'an-ı Kerim öğreticisi gibi tercihlerin yapıldığına dikkat çekerek aldığı 83 puanın işe yaramayacağını söyledi.

Tercih mağduru Ahmet Yıldırım şunları söyledi: "Aldığım 83 puanın sevinci ile bilgisayar başına oturup tercihlerimi yapmak isteyince girdiğim TC kimlik numarasından sonra şoke oldum. Çünkü yapmadığım halde benim adıma 15 tercih yapılmış. Yetkilileri aradım. Kendileri tercihlerin kendisinin yapıp yapmadığını kontrol etme imkanlarının olmadığını dolayısıyla hiçbir seçeneğinin kalmadığını söylediler. Bizim beldede benim gibi Yunus ve Hakkı Aslan ile Mine Uçar da aynı mağduriyete uğradılar. Bu tür tercihlerin bazı bilgisayar korsanları tarafından bilerek yapıldığını ve bazılarının kazanma şansının artırılması için düzenlendiğini iddia ettiler. Devletin, bizim gibi mağdur insanlara sahip çıkmasını istiyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber