Doğu'da kuvvetli kar yağışı var

Doğu'da kuvvetli kar yağışı var

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 28 Mart 2016 12:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Doğu'da kuvvetli kar yağışı var

MUŞ'ta bu sabahın erken saatlerinden itibaren kar yağışı etkili olmaya başladı.

Meteoroloji Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde bu gece geç saatlere kadar kuvvetli yağış beklendiğini açıkladı. Erzurum, Kars, Muş, Ardahan, Hakkari, Bitlis'te kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı bekleniyor. Bu nedenle ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan ile birlikte ulaşımda aksamalar meydana gelebilecek. Olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği hatırlatıldı.

Muş'ta erken saatlerinde başlayan kar yağışı, aralıklarla devam ediyor. İşe gitmek üzere evden çıkan vatandaşlar ile öğrencilerin bir kısmı Mart ayının son günlerinde etkili olan kara karşı hazırlıksız yakalandı.

Sivas'ta kar yağışı


Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS, (DHA)-
SİVAS'ta gece saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı kent merkezini beyaza bürüdü.

Sivas'ta son günlerde hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte kentte uzun bir aradan sonra kar yağışı etkili oldu. Dün gece saatlerinde yağmurun ardından başlayan ve sabahın erken saatlerine kadar etkili olan yağış park ve bahçeleri beyaza bürüdü. Güne karla uyananlar ise şaşkınlık yaşadı. Kar yağışının gün içinde de aralıklarla devam etmesi beklenirken, kent merkezindeki hava sıcaklığının önümüzdeki günlerde sıfırın altında 6 dereceye kadar düşeceği öğrenildi.

Konya'da kar yağışı


Hasan DÖNMEZ/KONYA, (DHA)
- KONYA'da akşam saatlerinde başlayan yağmur, yerini kar yağışına bıraktı. Şehir merkezinde etkisini arttıran kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşandı.

Konya'da akşam saatlerinde başlayan karla karışık yağmur, bir süre sonra yerini yoğun kar yağışına bıraktı. Yağış nedeniyle özellikle kenti çevre illere bağlayan karayollarında ulaşımda aksamalar yaşandı. Kent merkezinde kar yağışını fırsat bilen bazı vatandaşlar, fotoğraf çektirdi.

Konya-Antalya, Konya-Isparta ve Konya-Afyonkarahisar karayollarında zaman zaman oluşan tipi nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanıyor.

Erciyes'e kar yağdı


KAYSERİ, (DHA)
- HAVA sıcaklığının Kayseri'de sıfırın altında 8 dereceye düşmesi üzerine, 3 bin 916 metre yüksekliğindeki Erciyes Dağı'nın 2 bin 150 metresindeki Tekir Yaylası ve otaller bölgesine dün gece ve bu sabah kar yağdı.

Meteroloji uzmanları Kayseri kent merkrezinde hava sıcaklığının sıfırın altında 5, Erciyes Dağı'nda ise yine sıfırın altında 8 dereye kadar düştüğünü, karla karışık yagmur yağdığını belirtti. Uzmanlar soğuk havanın salı gününden itibaren bölgeyi terk edeceğini ifade etti. Erciyes Dağı'nda dün gece ve bu sabah yağan karla birlikte pistlerdeki kar kalınlığı yarım metrenin üzerine çıktı. Öte yandan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık il Müdürlüğü don tehlikesine karşı çiftçileri ve üreticileri uyardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber