Tarım Kredi'nin yeni Genel müdürü belli oldu

Tarım Kredi'de Ayhan Karayama Dönemi Başladı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 31 Mart 2016 10:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tarım Kredi'nin yeni Genel müdürü belli oldu

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürlüğü görevine Ayhan Karayama getirildi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Faruk Çelik, yönetim kurulu kararıyla Tarım Kredi'ye Genel Müdür olarak Ayhan Karayama'nın atanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Allah hayırlı etsin" dedi.

Aynı gün Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliğini ziyaret eden Bakan Çelik, Ayhan Karayama'nın Genel Müdür olarak atandığını belirtti. Bakanlık ve Tarım Kredi'nin bundan böyle daha koordineli bir şekilde çalışacağını ifade eden Çelik, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Ülkemiz çiftçisine ve tarımına katkı sağlamayı her zaman vazife edinen Tarım Kredi bugün itibarıyla Yönetim Kurulu Kararı ile bir takım değişiklikler yapma yoluna gitmiş bulunmaktadır. Yönetim Kurulu kararıyla Genel Müdürlük görevine Tarım Bakanlığı bünyesinde de hizmet veren, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü olarak görev yapan Ayhan Karayama Bey getirilmiş bulunmaktadır. Bakanlığımız bünyesinde de başarılı hizmetler gösteren Ayhan Bey inanıyorum ki Tarım Kredi'nin başında da, çiftçilerimizin sorunlarına çözüm getirecektir. Ayhan Bey'in sektörün içinden gelmesi bir avantaj diye düşünüyorum. Bugüne kadar gerçekleştirmiş olduğu başarılı hizmetlerine burada da yenilerini ekleyeceği konusunda en ufak bir endişemiz yok. Kendilerini tebrik ediyor ve hayırlı olmasını diliyorum."

AYHAN KARAMAYA KİMDİR?

Ayhan Karayama Tokat'ın Başçiftlik ilçesinde 1968 yılında doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Başçiftlik'te tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümünü ve Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesini bitirdi.
Özel sektörde yatırım uzmanı, T.B.M.M.'de milletvekili danışmanı, Bayındırlık ve İskan Bakanlığında Özel Kalem Müdürü ve Bakan Danışmanı olarak görev yaptı. 2004 yılında Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğünde ziraat mühendisi olarak göreve başladı.
Bir süre şube müdürü olarak görev yaptıktan sonra 07.09.2005 tarihinde Araştırma Planlama ve Koordinasyon Dairesi Başkanlığı görevine ve 25.04.2008 tarihinde TMO Genel Müdür Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerine atandı. 2006 yılında "TMO'nun ilk fındık alım operasyonunda Fındık Alım Genel Koordinatörü olarak gösterdiği başarı" sebebiyle Bakanlık Makamı tarafından ödüllendirildi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Tarım Meclisi Üyeliği, Ankara Ticaret Borsası Hububat Mamulleri Meslek Komitesi Başkanlığı, Türkiye Kamu İşletmeleri Birliği Denetim Kurulu Üyeliği, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı İzleme Grubu Üyeliği, TMO Mensupları Sosyal Yardım Sandığı Vakfı Başkanlığı ve TMO Etik Kurul Başkanlığı görevlerini de yürüten Ayhan Karayama, Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesinde Ziraatçi Bilirkişi, birçok sivil toplum kuruluşunda ise kurucu, üye ve yönetici olarak görev yaptı.

18.08.2011'den itibaren Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğünde Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu üyesi olan ve 21.12.2015 tarihinde aynı kurumun Genel Müdür Vekilliğine getirilen Sayın Ayhan Karayama, 27.02.2016 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan karar ile TMO Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak atandı.

İyi derecede ingilizce bilen Karayama, evli ve üç çocuk babasıdır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber