Türkiye'den vaatlerin yerine getirilmesi çağrısı

Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru, Suriyeli sığınmacıların farklı ülkelere yerleştirilmesi için verilen vaatlerin yerine getirilmesi çağrısında bulundu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Mart 2016 15:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türkiye'den vaatlerin yerine getirilmesi çağrısı

FATİH EREL

Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) tarafından İsviçre'nin Cenevre kentinde Suriyeli sığınmacıların ülkelere kabulünde küresel sorumluluğun paylaşımı hakkında düzenlenen yüksek düzeyli konferans sonrasında, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

"Vaatler zaman içerisinde unutuluyor ve yerine getirilmiyor"

Koru, "BM'deki toplantıda diğer ülkelerin Suriyeli göçmenleri kendi ülkelerine almasıyla ilgili vaatlerini dinledik. Aslında çok büyük rakamlar var ama maalesef bu vaatler zaman içerisinde unutuluyor ve yerine getirilmiyor" dedi.

BM'ye Suriyeli sığınmacıların farklı ülkelere yerleştirilmesi konusunda verilen vaatlerin yerine getirilmesi çağrısında bulunan Koru, "Bizim arzumuz, Suriye'ye komşu ülkelerde yaşayan Suriyelilerin dünyanın diğer ülkelerine düzenli olarak gitmelerinin sağlanmasıdır. Bu konuda çalışmalarımıza devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Türkiye'den Yunanistan'a Ege Denizi'nden geçtiğimiz aylarda günlük 4-5 bin geçiş olurken son iki ay içerisinde bu rakamlar çok daha düştü. İki ay önce günlük 2 bin 100'dü, geçtiğimiz ay günde bin 900 kişi geçmeye başladı. Bu ay içerisinde günlük Ege Denizi'ni geçerek Yunanistan'a ulaşanların sayısı 900'e düştü. Bu aslında Avrupa Birliği ile yapılan anlaşmanın çok yerinde olduğunu gösteriyor.


Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber