'O densizlik için hesap zamanı'

2011 Nevruz'unda Silopi'de Emniyet Amiri Çetiner'e tokat atıp hakaret eden eski BDP milletvekili Sebahat Tuncel 5 yılla yargılanacak.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 09 Nisan 2016 08:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'O densizlik için hesap zamanı'

ŞAKİR AYDIN

HDK Eş Sözcüsü Sebahat Tuncel'e 'tokat' davası. 2011'deki Nevruz sırasında yapılan izinsiz yürüyüşe müdahale eden dönemin Şırnak Güvenlik Şube Müdürü Murat Çetiner'e tokat atıp, 'şerefsiz' diyerek hakaret eden Sebahat Tuncel'e hapis yolu göründü. Attığı tokat ve yaptığı hakaretler nedeniyle Çetiner'in Silopi Asliye Hukuk Mahkemesi'nde 2013'te açtığı 25 bin liralık tazminat davasını kaybeden Tuncel, o dönem dokunulmazlığı olduğu için davadan yırtmıştı. Kazandığı tazminatı Şırnaklı çocukların eğitimine harcayarak tüm Türkiye'nin takdirini kazanan Çetiner, Tuncel'in peşini bırakmadı.

BU KEZ CEZA DAVASI

Çetiner, 1 Kasım'da dokunulmazlığı biten Tuncel hakkında 'Görevi yaptırmamak için direnme ve hakaret' suçlarından ceza davası açtı. İddianamede olaya ait CD'deki görüntüler de yer aldı. İncelemelerde Tuncel, Çetiner'e, "Ne yapıyorsun alçak" şeklinde hakaretler etmesi dikkat çekti. Savcı, Tuncel hakkında 5 yıla kadar hapis cezası istedi.

Örgüt propagandası yaptılar

Davanın 7 Nisan'da görülen ilk duruşmasından talimatla ifade veren ve şikayetçi olduğun belirten Çetiner, olay günü, yetkili makamlarca izin verilmemesine rağmen kalabalık bir grupla hareket ederek yürüyüş yapmaya kalkıştığını belirterek şunları söyledi: Yapılan bu yürüyüş sırasında gerek bize gerekse çevreye molotof ve taşlar atıldı. Örgütün propagandası yapılarak PKK'yı öven sloganlar atıldı. Görevim gereği sanıkla konuşup, yürüyüşün yapılamayacağını açıklamama rağmen bana karşı iddianamede geçtiği şekilde 'Şerefsiz' diyerek hakaretlerde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber