Sanat Okulu öğrencilerinin büyük başarısı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Kasım 2006 14:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ZONGULDAK'TA 8 ÖĞRETMEN İLE 12 ÖĞRENCİNİN HAZIRLADIĞI KARTLI SİSTEM PROJESİ, TALİM TERBİYE KURULU BAŞKANLIĞI BİNASINDA KULLANILMAYA BAŞLANDI

Zonguldak Endüstri Meslek Lisesi ve Sanat Okulu öğretmen ve öğrencileri tarafından projelendirilerek hayata geçirilen "Kartlı Sistem Projesi", Ankara'da Talim Terbiye Kurulu binasında kullanılmaya başlandı.

Zonguldak Sanat Okulu'nda 4 bölümden 8 öğretmen ile 12 öğrencinin yer aldığı "Karlı Sistem Projesi", büyük beğeni topladı. Bilgisayar Öğretmeni Ali Gökdemir ve Bilgisayar Bölüm Şefi Serdar Kurtcan tarafından hazırlanan ve öğrenciler tarafından yapılan Kartlı Geçiş Sistemi, il genelinde yapılan yarışmalarda birinci olarak, Ankara'da sergilenmeye hak kazandı. Projeyi beğenen Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı, kartlı geçiş sisteminin kendileri için özel olarak geliştirilmesini talep etti. Yapılan birtakım değişikliklerin ardından sistem, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı binasında kullanılmaya başlandı.

Projelerinin beğenilmesinden gurur duyduklarını ifade eden Bilgisayar Öğretmeni Gökdemir, "Okulumuzdaki giriş ve çıkışları kontrol altına alabilmek amacıyla bir 'e imza' sistemi oluşturduk. Bu sistemle öğrencilerin okula giriş ve çıkışları kayıt altına alınıp, kontrol kolay bir şekilde sağlanıyor. Bilgisayarla kontrol edilen 2 kamerayla da güvenlik, görüntülü olarak da kayıt altına alınıyor. İstenilen zamanlarda giriş çıkış serbest bırakıldığı gibi, tüm giriş ve çıkışlar kilitlenebiliyor. Ağustos ayında sisteme başladık. Keşifle başladığımız çalışmaları 4 bölümden 8 öğretmen ve 12 öğrenciyle tamamlayarak, Ekim ayında monte ederek, senkron bir şekilde çalıştırdık. Öğrencilerimiz üretim aşamasında böyle bir sistemi çok rahat üretip kurabiliyor. Sorun anında ise anında müdahale edebiliyoruz" dedi.

Okulun Müdür Yardımcısı Tolunay Demirci ise, okulu fabrika haline dönüştürmeyi başardıklarını söyledi. Demirci, Katlı Geçiş Sistemi'nde seri üretime geçmeyi amaçladıklarını dile getirerek, "Bu sistemdeki en büyük hedefimiz, öğrencileri kontrol altında tutmak ve okuldan kaçmalarını engellemekti. Ortaya çıkarılan sistem büyük ilgi gördü. İstanbullu birkaç firmadan teklif aldık. Görüşmelerimiz sürüyor" diye konuştu.

Demirci ayrıca, öğrencilerin proje sayesinde para kazanacaklarını da söyleyerek, "Öğrencilerimiz, projelerden elde edecekleri gelirlerle harçlıklarını çıkaracaklar. Hem okuyacaklar, hem öğrenecekler, hem piyasaya hazırlanacaklar, hem de biz kazanmış olacağız" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber