Bitkiden heykellere son dokunuşlar

EXPO 2016 Antalya kapsamında 15 dönüm üzerine yapılan, 1-6 metre arasında değişen boylardaki bitki heykelleri ziyaretçilerini bekliyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Nisan 2016 11:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bitkiden heykellere son dokunuşlar

Antalya'da 22 Nisan Cuma günü kapılarını açacak EXPO 2016 Antalya kapsamında yapılan ve ziyaretçilerin gözdesi olması beklenen bitki heykellerine son dokunuşlar yapılıyor.

Aksu ilçesindeki EXPO sahasında 15 dönümlük alana yapılan ve farklı konuların işlendiği heykeller için 1 milyon bitki kullanıldı. Heykellerin en ince ayrıntıları bile bitkilerle işlendi.

Kanadalı Mosaicultures Internationales De Montreal'in danışmanlığında yürütülen proje kapsamında, çalışmalar 1-6 metre arasında değişen boylardaki heykellerin gerçeğe uygun olması için 10'u yabancı 25 kişilik ekip görev yaptı.

Kanadalı firmanın Türkiye temsilcisi Sinan Kahveci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, heykellerin tamamını gerçeğe uygun yaptıklarını ve EXPO'lar kapsamında çalışmalarının Avrupa'da ilk olduğunu söyledi. Kahveci, "Çalışmalarımızı tamamladık, heykellerimiz EXPO'ya hazır. Heykellere son dokunuşları yapıyoruz, son bakımını gerçekleştirdik." diye konuştu.

Bitki heykelleri sergisinde, deve, aslan, fil, zebra, tavşan, mamut gibi hayvanların yanı sıra Mezopotamya'da uygarlığın doğuşu, Asya'da tarım ve evcilleştirme, pirinç ve bambu ekimi, Afrika'da hayvan koruyucu kabile "Masai", umudu sergileyen "fidan diken adam" ve ateşin bulunuşu gibi temaların da işlendiği figürler, yeşillenen bitkileri ve açan çiçekleriyle görsel bir şölen oluşturdu.

EXPO 2016 Antalya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından cuma günü açılışı gerçekleştirilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber