'Kandil vurgunu'

F-16'ların geçen ocak ayında Kandil'e yaptığı harekat sonucu, örgütün tepe yöneticisinin öldüğü ortaya çıktı. Hava harekatlarıyla ağır darbe alan PKK ise ölüm haberini 4 ay sonra duyurdu

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 21 Nisan 2016 06:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Kandil vurgunu'

Terör örgütü PKK'ya yönelik geçen temmuz ayından itibaren başlayan operasyonlar sonuç vermeye başladı. Terör örgütü PKK'nın sözde askeri kanadı HPG'nin Konsey Üyesi Hakkı Amed Kod adlı Vedat Yoldaş'ın (45), geçtiğimiz aralık ayında Irak'ın kuzeyindeki örgüt kampı Metina'ya yapılan hava operasyonu sonucu öldürüldüğü kesinleşti. Kayıplarını moral bozukluğuna yol açmaması için gizleyen terör örgütü de ölüm haberini 4 ay sonra doğruladı. Aynı operasyonda 20 teröristin de öldürüldüğü kesinleşti.

IRAK'TA PKK, SURİYE'DE YPG'Lİ

Öldürülen terörist Hakkı Amed kod adlı Vedat Yoldaş'ın PKK'nın Suriye'deki uzantısı YPG'nin de üst düzey sorumlusu olduğu belirlendi. Yoldaş'ın, Metina Kampı'na gitmeden önce Suriye'de bulunduğu, örgütün lojistik ve barınmasından sorumlu olduğu, Esad'ın kendisine tahsis ettiği 4 farklı zırhlı ciple dolaştığı belirlendi. 2012'den Ekim 2015'e kadar Suriye'de bulunan teröristin bu tarihten sonra Metina Kampı sorumlusu olduğu öğrenildi. Terör suçundan cezaevinde bulunan Yoldaş, 1996'da İskenderin Kapalı Cezaevi'nden kazdığı tünelle kaçmayı başarmıştı.

KANDİL'E YİNEBOMBA YAĞDI

GenelkurmayBaşkanlığı, alınan bir istihbaratın değerlendirilmesi sonucunda dün Kuzey Irak Kandil bölgesindeki PKK'ya ait hedeflere 2 F-16 savaş uçağı ile hava harekatı düzenlendiğini duyurdu. Açıklamada, operasyonda tespit edilen hedeflerin tam isabetle vurularak imha edildiğine yer verildi. Önceki gün de F-16 ve F-4'lerden oluşan 22 savaş uçağı Irak'ın kuzeyinde Gara bölgesine hava operasyonu düzenlemişti. Operasyonda terör kampları, mevziler ve sığınaklar hedef alınarak imha edilmişti.

SIRIBERK ARSLAN-ÖZGÜR CEBE

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber