Çevreci ürün için her ağaca 3 fidan

Tüketiciler, sürdürülebilir üretimle piyasaya sunulan çevreci ürünlere talebi artırıyor. Üretim tarafında ise her kesilen ağaç için 3 fidan dikiliyor

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 22 Nisan 2016 06:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çevreci ürün için her ağaca 3 fidan

Dünyada çevreci ürünlere talep giderek artıyor. Özellikle gıda alanında hassas davranan tüketiciler, kullandıkları karton ambalajların, kontrollü üretim yapılan ormanlardan elde edilmesini istiyor. Dünyada Kanada, Rusya ve İsveç'in başı çektiği sürdürülebilir ormancılık yapılan araziler, FSC (Orman Yönetim Konseyi) sertifikası alıyor. FSC, sorumlu orman yönetimini teşvik eden, bağımsız ve kar amacı gütmeyen bir sivil toplum kuruluşu. Sertifikasyon sistemiyle birlikte sorumlu ormancılıkla ilgilenen firmalara, kuruluşlara ve topluluklara uluslararası çerçevede kabul gören standart hizmeti sağlıyor.

SÜRDÜRÜLEBİLİR ORMAN

FSC sertifikalı ormanlarda, her kesilen ağaç için ortalama 3 fidan dikiliyor. Böylece sürdürülebilir bir ormancılık yapılıyor. FSC logolu ambalajlara olan talebin arttığını ise global bir gıda işleme ve paketleme çözümleri şirketi olan Tetra Pak'ın raporları gösteriyor. Tetra Pak Türkiye ve İran Çevre Direktörü Nazanin Moradi, "Özellikle Ortadoğu ve Afrika bölgesinde tüketiciler yavaş yavaş çevresel sorunların farkına varıyor. Firmalar da çevreye karşı olan yükümlülüklerini dolaysız biçimde iletmek için FSC etiketli ambalajlarımıza ihtiyaç duyuyor" dedi.

İNGİLTERE'DE SUNULDU

Dünyanın ilk FSC etiketli ambalajları Tetra Pak tarafından İngiltere'de satışa sunuldu. 2007'de 2 milyon FSC etiketli Tetra Pak paketi üretildi ve satıldı. Tetra Pak, geçen yıl dünya çapındaki müşterilerine 54 milyar paket FSC etiketli ambalaj teslimatı yaptı.

50 ÜLKEDE TEMSİL EDİLİYOR

FSC (Orman Yönetim Konseyi) dünya genelinde sorumlu orman yönetimini teşvik eden bir sivil toplum kuruluşu. FSC standartları, küresel olarak ormancılıkla ilgili en üst düzey sosyal ve çevresel standartlar olarak kabul ediliyor. Bu sistemde her firma yılda en az bir kere denetleniyor. FSC sertifikalı ağacın, üretim zinciri boyunca etiketli son ürüne kadar izlenebilmesini sağlayan bir takip sistemi bulunuyor. FSC, 50'nin üzerinde ülkede temsil ediliyor.

ÖZGE YAVUZ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber