23 Nisan'da acı tablo: Doğuda travma batıda istismar

Uluslararası Çocuk Merkezi (ICC) önderliğinde Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu fonuyla desteklenen 'Çocuklarla Birlikte Daha Güçlü' çalışmaları kapsamında şubat-mart arasında çalıştaylar yapıldı. 68 sivil toplum kuruluşu ile Türkiye'nin 7 bölgesinde yürütülen çocuk hakları çalıştaylardan çıkan tespitlerden bazıları özetle şöyle

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 23 Nisan 2016 10:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
23 Nisan'da acı tablo: Doğuda travma batıda istismar

- Çocuk ihmal, istismar ve sömürü vakalarına başvuru ve şikayet mekanizmaları yetersiz. İhbarda bulunmak için ALO183 ve 155 dışında çocuklara özel disipliner arası bir yardım veya başvuru hattı yok. m Karadeniz'de engelli çocuklara verilen hizmetler yetersiz. Fiziki altyapı, teknik donanım eksik.

MARMARA'DA ÇOCUK İŞÇİLİĞİ

- Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi'nde çalışan sivil toplum kuruluşları, çatışma ortamının bölgedeki çocuklar üzerinde psikolojik travmalarına dikkat çekiyor.

- Marmara'da çocuk emeği sömürüsü ön plana çıkıyor. Çocuk emeğinin sömürü şekilleri olarak mevsimlik tarım işçiliği, dilendiricilik, çocuk fuhuşu, merdiven altı çalışma, dizi setleri (oyunculuk), özel sektörde yoğun şekilde çalıştırılma görülüyor.

- Ege'de yapılan çalıştaylarda çocuklara yönelik cinsel istismar ve mülteci sorunu ön plana çıkıyor. Sığınmacı ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği kayıp, refakatsiz, ailesinden ayrı düşmüş mülteci çocuk vakalarıyla karşılaşıldığı bilgisini veriyor.

Gülseven ÖZKAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber