Bakan Çelik: ÖSS yüzünden alt kademe felç

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 24 Kasım 2006 08:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, eğitimi ideolojik, kısır saplantılara, kavgalara, küçük siyasi hesaplara kurban eden zihniyetin eğitimi katleden zihniyet olduğunu söyledi. Milli Eğitim Bakanlığı Toplantı Salonu'nda ?Geleceğimize Yürüyoruz? adlı 2 günlük yürüyüşle 81 ilden Ankara'ya gelen, Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Şuayip Özcan başkanlığındaki heyeti kabul eden Çelik, sendikanın şube başkanları ve il temsilcilerinden oluşan heyete ilk olarak birer karanfil armağan etti.

Sendika Başkanı Özcan, Çelik'e taleplerini iletti. Eğitim çalışanlarının ücretlerinin yeniden düzenlenmesi talebinde bulunan Özcan, ek ders ücreti esaslarının yeniden düzenlenmesini ve öğretmen ve yöneticilerin atama ve yer değiştirme yönetmeliklerinin, sendikaların görüşleri doğrultusunda sil baştan ele alınmasını da istedi.

KAOS ORTAMI YARATILIYOR

Çelik, öğretmenlerin özlük hakları konusunda çalışma yürüttüklerini ve sendikanın taleplerini dikkate alacaklarını belirtti. Konuşmasında Milli Eğitim Şurası'nda alınan kararları da değerlendiren Çelik, okul öncesinden yükseköğrenime kadar eğitimi bir bütün olarak ele almayı hedeflediklerini belirterek, ?Ama, maalesef yükseköğretim aşamasına geldiği zaman, bu ÖSS, bizim ortaöğreti-mimizi, alt kademeleri adeta felç ediyor? diye konuştu. Şurada alınan kararların hem eğitim çalışanlarının, hem de öğrencilerin yüzde 100 lehine kararlar olduğunu ifade eden Çelik, ?Ama, birileri Türkiye'de kaos yaratmaya alıştığı için ille kavga yapacaklar? dedi.

İdeolojik değil pedagojik bak

Eğitime siyasi kaygılarla bakılmaması gerektiğini belirten Milli Eğitim Bakanı Çelik, ?17. Milli Eğitim Şurası'nın açılışında da söyledim; dedim ki eğer eğitimin meselelerine pedagojik olarak değil, ideolojik şekilde, soğuk savaş döneminin basma kalıp saplantılarıyla bakarsak eğitimde mesafe kat edemeyiz? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber