Nusaybin ilçesinin yüzde 45'i temizlendi

Terör operasyonların devam ettiği Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde 4 terörist etkisiz hale getirildi. İlçenin yaklaşık yüzde 45'i temizlenirken operasyon bölgesinden 27 kişinin daha güvenli bölgelere geçişi sağlandı

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 27 Nisan 2016 12:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Nusaybin ilçesinin yüzde 45'i temizlendi

Mehmet KAYAHAN

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde terör örgütü PKK mensupları tarafından açılan çukurların kapatılması, barikatların kaldırılması, tuzaklanan bombaların imha edilmesi ve teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için 13 Mart'ta başlatılan operasyon devam ediyor.

Nusaybin'da Jandarma Özel Harekat (JÖH) ve Polis Özel Harekat (PÖH) timlerinin ortak gerçekleştirdiği operasyonlarda ilçenin yüzde 45'i PKK'lılardan temizlendi. Son 24 saatte 4 terörist etkisiz hale getirildi, 8 barikat kaldırıldı, 6 el yapımı patlayıcı imha edildi.

Operasyon süresince etkisiz hale getirilen terörist sayısı 299'a ulaşırken, 15 çukur kapatıldı, 201 barikat kaldırıldı ve 665 el yapımı patlayıcı imha edildi.

Güvenlik güçleri, operasyon bölgesinde olan sivillerin zarar görmemesi için büyük bir titizlik gösteriyor. İlçede 27 kişinin daha güvenli bölgelere geçişi sağlandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber