Sason dağlarında bir öğretmen...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Kasım 2006 21:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Batman'ın coğrafi yapısı en çetin olan Sason İlçesine atanan Zuhal Kafali adlı bayan öğretmen, 2 yıldır dağ başında bulunan bir mezrada görev yapıyor.

Sason İlçesine bağlı Kilimli Köyünün Yoncadüzü mezrasında görev yapan öğretmen Zuhal Kafali, tüm zorluklara göğüs gererek 18 öğrencisine eğitim veriyor. Köylü ve öğrencilerle kaynaşan Zuhal Kafali, uzun yıllar burada görev yapmak istediğini söyledi. Köylüler ve öğrencilerle kurduğu sevgi köprüsüyle "idealist öğretmen" olduğunu gösteren Zuhal Kafali'yi öğrencileri Öğretmenler Günü'nde unutmadı. Okulda eğitim ve öğretim gören 18 öğrenci, öğretmenlerine aldıkları hediyeleri büyük bir mutlulukla takdim etti. Çiçeklerin yoğunlukta olduğu hediyeler arasında tavuk ve yumurta dikkat çekti. Çiçek alamayan Tahir Yavuz isimli öğrenci, çok sevdiği öğretmenine bir tavuk hediye etti.

18 Ekim 2005 tarihinde göreve başlayan Zuhal Kafali, Sason'da görev yaptığını ve bundan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Atamasının Sason'a çıktığında korkmadığını ifade eden Zuhal Öğretmen, şöyle konuştu: "Güneydoğu'ya tayinim çıktığı için sevinmiştim. Hiç korkum olmadı. Ailem ve akrabalarım buraya gelmemi istemedi. Hatta 'Bırak, gitme, öğretmenlik yapma' dediler. Ama her şeye rağmen buraya gelmeyi istedim ve geldim. Atandığım mezrayı görünce açıkçası önce ürperdim. Çünkü, bizim oradaki köylerden farklıydı. Birkaç hane ve dağları gördüm. Buraya köy ve mezra denecek bir ortam yok."

Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bayan olması münasebetiyle tayinini ilçe merkezine almak istediğini belirten Zuhal Kafali, şöyle konuştu: "Ancak ben kabul etmedim, köyde göreve başladım. Bir hafta içinde mezraya, köylülere ve öğrencilerime uyum sağladım. Artık istediğim gibi temizler, saygılılar, derslerine çalışıyorlar. Burada görev yapmaktan çok çok memnunum. Buradan gitmeyeceğime dair köylülere ve öğrencilere söz verdim. Sözümü tutacağım."

Mezrada ikinci kez Öğretmenler Günü'nün kutlandığını belirten Zuhal Kafali, öğrencilerine söylemesine rağmen hediye aldıklarını söyledi. İlk yıl tüm öğrencilerinin kendisine hediye aldığını anlatan Zuhal Kafali, şöyle konuştu: "Öğrencilerim yine beni şaşırttı. Sonuçta burası bir köy. Durumları belli. Hediye beklemiyordum. Ama 'Hediye getirmeyin' dememe rağmen bazıları çiçek, bazıları da ekonomik imkanları elvermediği için evindeki tavuğu ve yumurtayı getirdi. Benim için mutlu ve duygulandırıcı bir durum. Hepsine teşekkür ediyorum. Çok mutlu oldum. Onların temizliği, saygıları ve çalışkanlıkları bana yetiyordu."

Sason Milli Eğitim Müdürü Veysi Şimşek, öğretmen Zuhal Kafali'nin 2 yıldan bu yana Yoncadüzü mezrasında öğretmenlik yaptığını belirterek, mezrada tek öğretmen olması münasebetiyle kendisini merkeze çekmek istediklerini, ancak Zuhal Öğretmen'in kabul etmediğini söyledi.

Sason Milli Eğitim Müdürü Şimşek, Zuhal Öğretmen göreve başladığı zaman ve bu yıl başında arzu ettiği takdirde kendisini Sason ilçesi merkezine çekmek istediklerini söylediklerini belirterek "Ancak kendisi öğrencilerinden ayrılmak istemediğini belirtip teklifimizi reddetti. Tüm mezra sakinleri ve öğrenciler ondan memnun ve onu çok seviyorlar. Bu da bizi sevindiriyor. Zuhal Öğretmen nezdinde tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü kutlu olsun" diye konuştu.

Yoncadüzü Mezrası öğrencileri, Zuhal öğretmenlerini çok sevdiklerini ve kesinlikle mezralarından ayrılmasını istemediklerini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber