Ak Parti'den ilk açıklama

Aydın Ünal: Türkiye daha da güçlenecek

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 05 Mayıs 2016 01:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ak Parti'den ilk açıklama

Geçtiğimiz yıllarda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşma metinlerini yazan ve danışmanlığını yapan, bu dönem ise Ak Parti Milletvekili olarak görevine devam eden Aydın Ünal, olağanüstü kongrenin 22 ya da 29 Mayıs olabileceğini belirtti.

A Haber ekranlarında yayınlanan Memleket Meselesi programında AK Parti'nin kongre kararı değerlendirildi.

22 ya da 29 Mayıs'ta kongrenin olabileceğini belirten AK Parti Ankara milletvekili Aydın Ünal, ilk imzayı da Sayın Başbakanın atmasının beklendiğini söyledi.

Aydın Ünal özetle şunları söyledi:

"3 Haziran'daki ramazan öncesinde bu iş tamamlanmış olacak. Hemen arkasında da Başbakanlık devir teslimi, hükümet programının okunması, güvenoylaması olacak. Bir hafta kadar bir süre bu süreç tamamlanıyor. Arkasından yeni Bakanlar Kurulu çalışmalarına başlayacak ve devam edecek."

"Ancak ben ısrarla şunun üzerinde duruyorum. 27 Mayıs 1960'ta sistem çok ciddi şekilde değişmişti. Bir seçilmiş Başbakan varken onu kontrol etmek üzere Devleti temsilen bir Cumhurbaşkanlığı makamı ihds edilmişti. Başbakanı kısıtlıyor, onu dizayn ediyordu. Bu da milli iradeyi zedeliyordu. Bu sistem 2007'de ortadan kalktı ama şimdi yeni bir sorunla karşı karşıyayız. Bugün de bu sorunun bir sonucunu görüyoruz. İki tane seçilmiş de sorun olabiliyor. Burada kişilikler üzerinden konuşmuyorum. Uzun bir geçmişten geliyorlar. Birbirlerini tanıyorlar. Buna rağmen anlaşamıyorlarsa yarın bir başka partinden Başbakan olduğunda veya Cumhurbaşkanı başka bir yöne baktığında bunu nasıl büyük bir krize dönüşeceğini tahmin etmek güç değil. Devlet tamamen kilitlenebilir. Bu nedenle biran önce bu iki başlılığın sona erdirilmesi gerekiyor. Benim anladığım şu: Başkanlık sistemine geçene kadar Başbakan biraz geride duracak. Zaten fiilen Sayın Cumhurbaşkanımız atamalarla, Bakanlar Kurulu toplantılarıyla götürüyor. Ama bunun kalıcı hale gelmesi Türkiye açısından hayati. Ben bu sürecin, Türkiye'nin daha da güçlenmesi ve şaha kalkacak bir sürece girmesi açısından hayırlı görüyorum. Türkiye gerçekten de bugünden itibaren güçleneceği bir sürece girdi. Hiç kimse bundan kaygılanmasın" dedi....

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber