'PKK, Kürtler ile güvenlik güçlerini karşı karşıya getirecekti'

KADEP Genel Sekreteri Maskan, terör örgütü PKK'nın, şehirlerdeki çatışmalarla güvenlik güçleri ile Kürtleri karşı karşıya getirmek istediğini ancak bu amacına ulaşamadığını söyledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Mayıs 2016 13:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'PKK, Kürtler ile güvenlik güçlerini karşı karşıya getirecekti'

TANJU ÖZKAYA

Katılımcı Demokrasi Partisi (KADEP) Genel Sekreteri Nizamettin Maskan, terör örgütü PKK'nın, şehirlerdeki çatışmalarla güvenlik güçleri ile Kürtleri karşı karşıya getirmek istediğini ancak bu amacına ulaşamadığını söyledi.

Maskan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şehirlerdeki çatışmaların terör örgütünün planladığı gibi işlemediğini söyledi. Maskan, "PKK, Kürtlerle güvenlik güçlerini karşı karşıya getirecekti. Sivil bir kalkışma sonunda kolluk kuvvetleri ile halk karşı karşıya gelecekti ve PKK da aranan bir halk kurtarıcısı gibi Kürtlerin imdadına koşacaktı. Halkı buna şartlandırmak istediler ama planladıkları gibi olmadı. Bugün geldiğimiz noktada PKK içine düştüğü durumdan kendisini kurtaramıyor. Çünkü böyle bir sonuçla karşılaşacaklarını öngöremediler." ifadelerini kullandı.

Çatışmalarda örgütün ağır kayıplar verdiğine dikkati çeken Maskan, bu sürecin asıl kaybedeninin HDP olduğunu söyledi. Maskan, "HDP bölgedeki siyasi gücünü, olası bir seçimde baraj altında kalacak şekilde kaybetti" diye konuştu.

Son dönemlerdeki gelişmelere bir bütün olarak bakıldığında, PKK'nın bir kez daha Kürtler adına hareket etmediği gerçeğinin ortaya çıktığına vurgu yapan Maskan, örgütün bölgeye egemen olma hırsı yüzünden sivil halkın ciddi zarar gördüğünü aktardı.

Maskan, "En kısa zamanda silahların susması ve siyasal diyalog zeminin yeniden inşa edilmesi gerekiyor. Aksi takdirde geçmişte olduğu gibi bugün de çatışmalardan kimseye fayda gelmeyecektir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber