Bu kadar olmaz denilen belediye uygulaması

Sitemiz mail adresine veya "Haber Gönder" bölümüne, sık sık, karşılaşılan işlemlere ilişkin şikayetler ulaşıyor. Kimi şikayetleri görünce "Bu kadarı da olmaz" diyoruz... Ancak şunu belirtmek istiyoruz: Olmaz denilen örneklerin çoğunluğu belediye ve üniversitelerde yaşanıyor... Bugün sitemizde yer vereceğimiz konu da yine bir belediyede yaşanmış... Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Kasım 2006 00:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sitemize soru yönelten ziyaretçimiz bir belediyede sağlık memuru olarak çalıştığını belirtmektedir.

Ancak belediye, bu sağlık memuru arkadaşımızı itfaiyede görevlendirmiş ve belediyedeki sağlık polikliniğindeki doktorun yanına da bir geçici işçi vermiş...

Ziyaretçimiz "böyle bir şey mümkün mü" diye sormakta... Bu soruya mevzuat bağlamında bir yanıt bulmak gereksizdir. Zira mevzuatı hiç bilmeyen bir vatandaş da, yapılan işlemin hiçbir kamu yararı taşımadığı ve hizmet gereği içermediğini söylebilecektir. Ancak bir vatandaş dahi bu şekilde konuşabilecekken bu işleme imza atanlar acaba hangi saikle hareket ettiler?

Bu konuda ziyaretçimize şu öneriler de bulunmak istiyoruz:

Sağlık personeli sağlık hizmetleri sınıfında, itfaiye hizmetleri ise genel idare hizmetleri sınıfında yer almaktadır. 657 sayılı Kanunun 45'inci maddesinde memurların sınıfları dışında çalıştırılamayacağı açık bir şekilde belirtilmiştir. Bu bağlamda sendika üyesi iseniz sendikanız aracılığıyla yapılan işleme itiraz etmeniz ve buna ilişkin işlemi dava etmeniz, ayrıca işlemi gerçekleştirenler hakkında görevi kötüye kullanmaktan dolayı Savcılığa başvurmanız uygun olacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber