Devletin bakanını tehdit edemezler

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 29 Kasım 2006 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Acarİstanbul projesinde yapılaşma izninin yüzde 96'ya çıkılarak ihlal edildiğini belirten Bakan Pepe "O dönem görev başındakiler seyretmiş. Biz olsak böyle olmazdı" dedi. Pepe gazetecilerin "Tehdit ediyorlar mı" sorusunu "Devletin bakanını kimse tehdit edemez" diyerek yanıtladı.

ÇEVRE ve Orman Bakanı Osman Pepe, Acarİstanbul ile ilgili olarak mahkeme kararını beklediklerini belirtti. "Devletin bakanını kimse tehdit edemez" diyen Pepe "İstanbul'da her projeyi sürekli izliyoruz. Her 3 ayda, 6 ayda hava fotoğrafları çekiyoruz. Taş ocakları, maden ocakları, bu tür yapıların fotoğrafları çekilerek takip ediliyor" dedi. TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Pepe 10 yıl önce biten Acarkent'le ilgili de sorunlar olduğunu ve tapu iptal davalarının bulunduğunu belirtti. Pepe, şöyle devam etti:

BEN SEYRETMEM

Acarkent konusunda iki ayrı olay var. Biri 10 yıl önce tamamlanmış tapuları dağıtılmış bir yer. Orada da ihlaller ve sorunlar var. Diğeri de Acaristanbul olarak bilinen yeni başlayan 2 bin 200 dönümlük yer. 2002'den bu yana bunları takip ettik. 5 Mayıs 2005'de bu yerde inşaat başladığına dair istihbarat aldık. Adamlarımız incelemeye gitti. Bunların sicili bozuk olduğu için titizlikle takip ediyorduk. Daha önce yüzde 6'lık yapılaşma izni alınan yerde yüzde 96'ya yapılaşmaya çıkardıklarını biliyoruz. Bizden önceki dönemde olmuş. O zaman Pepe bakan değildi. Olsa bunlar olmazdı. Bizim anlayışımızda seyircilik yoktur. O dönem görev başında olanlar seyretmişler.

YASAL SÜRECİ BEKLİYORUM

Bunlarla ilgili koskoca klasör var elimde. İnşaat faaliyeti durdurulmuş durumda. 4 yıl beklemiş de şimdi girişim başlatmış değiliz. Ne gerekiyorsa yapıyoruz. Yasal süreci bekliyorum. Mahkemenin vereceği karara göre yol haritasını belirleyeceğim. Benim zamanımda yasal olmayan adım atılmasına izin vermem.

EVİM YOK, ANLAYIN

Pepe, Orman eski Bakanı Hasan Ekinci'nin Acarkent'te evinin olmasının anımsatılması üzerine "Benim evim yok, bunu söylüyorum. Siz anlayın" dedi. Pepe, "Devletin bakanını tehdit mi ediyorlar" sorusuna ise şu yanıtı verdi: "Devletin bakanını hiç kimse tehdit edemez. Arkadaşlarımız 4 kişilik bir heyetle oraya gitmişler. Kale kapısı gibi bir kapı yapmışlar. Bana, bizim adamlarımızı içeri sokmadılar dediler. O anda kan beynime sıçradı. 'Nasıl içeri sokmazlar' dedim. 'Korktuk silahları vardı' dediler."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber