Küçükkuyu İlköğretim Okulu AB'ye girdi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Kasım 2006 13:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çanakkale'nin Ayvacık İlçesi'ne bağlı Küçükkuyu İlköğretim Okulu'nun hazırladığı proje Avrupa Birliği (AB) Eğitim ve Gençlik Programları'na alındı.

Küçükkuyu İlköğretim Okulu, 'AB Mutfağında Organik Ürünlerle Sağlıklı Öğünler' adını taşıyan 3 yıllık projesiyle Avrupa Birliği'ne girmeyi başardı. AB onayını alan proje kapsamında Küçükkuyu İlköğretim Okulu koordinatör Okul seçilirken, Yunanistan, Slovenya, Romanya, İngiltere ve Polonya da proje ortağı oldu. AB tarafından her yıl 9 bin 500 Euro'luk hibe desteği alacak olan Küçükkuyu İlköğretim Okulu'na Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği de teknik ve tanıtım desteği verdi. Türk, Yunan, İngiliz, Slovenya, Romanya ve Polonya'dan gelen 45 kişilik eğitimci ve öğrenci grubu, Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği üretim tesislerini gezerek, yetkililerden bilgiler aldı. Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı Cahit Çetin, heyete zeytinyağının lezzetli ürün olmasından öte sağlık unsurunun öne çıktığını anlatarak, "Zeytinyağı dünyanın en sağlıklı gıda maddesidir. Zeytinyağı gerçek bir meyve suyudur. Dünya genelinde sağlıklı yaşam trendinin artmasına paralel zeytinyağı tüketimi de hızla artıyor." dedi.

Çetin, zeytinyağı tüketiminin tüm toplumlarda eğitim seviyesi ve bilinçlenme düzeyine paralel artış kaydettiğini açıkladı. Çetin, Küçükkuyu İlköğretim Okulu'nun bu uluslar arası başarısının Türkiye açısından büyük bir itibar olduğuna dikkat çekerek, "AB'den destekli ve 6 ülkenin okullarının da dahil edildiği söz konusu proje, ülkemizin tanıtımına ve zeytinyağına önemli katkı sağlayacaktır." diye konuştu.

Proje Koordinatörü Ceyda Sözen de okullarının önemli bir projeye imza attığını ifade ederken, "Bu çalışma okulumuzun başarısından çok ülkemizin bu alandaki başarılı çalışmalarını öne çıkaracaktır." dedi. Sözen, tüm dünyada zeytinyağı tüketiminin ve organik gıda tüketiminin hızla arttığını belirtirken, gelecek de artış trendinin çok daha yoğun olacağını söyledi. Sözen, proje kapsamında 30 Nisan 2007 tarihinde İngiltere'de Vaynor First School'da ikinci toplantıyı gerçekleştireceklerini de sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber