PTT devreye soktuğu Alo Post Servisi ile kargo şirketleriyle rekabete hazırlanıyor

Haber Giriş : 07 Nisan 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

PTT Genel Müdürü İbrahim Şahin, devreye soktukları Alo Post Servisiyle Türkiye`deki 400 civarındaki koli kargo taşıma şirketiyle eşit şartlarda mücadele edeceklerini belirtip, ``Fazla direneceklerini sanmıyorum`` dedi.

PTT`nin, kargo taşıma servisi Acele Paket Servisi için aldığı 100 yeni araç, Ahlatlıbel Tesisleri`nde düzenlenen törenle hizmete girdi. PTT Genel Müdürü Şahin, törende yaptığı konuşmada, PTT`yi ülkenin en güzide kuruluşlarından biri yapmak üzere personelle ``ant içmiş gibi`` çalışma başlattıklarını, bu çerçevede Alo Post 169-Acele Paket Servisi`ni resmen hizmete koyduklarını belirtti.

Kurumun paket servisinde en geç 4 saat içinde teslim yapılmak üzere hazırlık yaptığını, ilk etapta Ankara, İstanbul ve İzmir`de başlayacak servisin Bursa, Kocaeli ve Konya`da, daha sonra ülke genelinde hizmet vereceğini anlatan Şahin, ayrıca trafiğin yoğun olduğu yerlerde kullanılmak üzere 300 adet bisiklet aldıklarını kaydetti.

Acele Paket Servisi sayesinde kuruma çok gelir getirmeyi planladıklarını dile getiren Şahin, yeni alınan araçların ardından Türkiye`deki 400 civarındaki koli kargo taşıma şirketiyle eşit mücadele edeceklerini vurguladı. Şahin, ``Çok fazla direneceklerini sanmıyorum`` dedi.

PTT`nin Şubat ayını karla kapattığını, yıl sonunda toplam 60 trilyon lira kar hedeflediklerini belirten Şahin, hizmetlere 1,5 yıldır zam yapmadıklarını da söyledi. Şahin, Acele Paket Servisi`nde kullanılmak üzere alınan 100 adet aracın çoğunluğu İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere 17 ile dağıtılacağını, bundan sonra artık insanların bu servisi kullanarak çiçek de gönderebileceklerini kaydetti.

Kurumun hizmetlerin çeşitlendirmek üzere elektronik imza sertifikasyon kurumu lisansı almak üzere çalıştıklarını ifade eden Şahin, ayrıca Kefalet Kanunu`nda değişiklik yapılması halinde bu kapsamda biriken paraların personele aylık gelir olarak verilebileceğini söyledi.

PTT Genel Müdürü Şahin, konuşmasının ardından yeni araçları hizmete verdi.Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, katılacağı bildirilmesine rağmen başka bir programı nedeniyle törende bulunamadı.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber