Şaşırtan taktik

Haber Giriş : 30 Kasım 2006 08:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet Genel Müdürlüğü, suçla mücadele için şaşırtıcı bir taktik uyguluyor. Asayiş Daire Başkanlığı internet sitesinde ailelere seslenerek ?geleceğin suçlularının yetiştirilmesi için neler yapılması gerektiği'ni anlatıyor. Böylece aileler yapmamaları gerekenleri öğrenecek

SON yıllarda suç oranlarının hızla artması nedeniyle Emniyet Genel Müdürlüğü suçla mücadele için birtakım önlemler almaya başladı. Ancak Asayiş Daire Başkanlığı'nın internet sitesinde yayınlanan bir yazı herkeste şaşkınlık uyandırdı. Sitedeki yazıda ailelere seslenilerek ?geleceğin suçlularının yetiştirilmesi için neler yapılması gerektiği' anlatıyor. Yetkililer sitedeki bu yazının ailelere uyarı niteliğini taşıdığını belirterek ?Aileler çocuklarıyla ilgilenmiyorlar. Aileler bu yazıyı inceleyerek çocuklarına karşı aslında yapılmaması gerekenleri dikkatle okuyup öğrenecekler' diyor. İşte suçlu yetiştirmek için ailelerin uygulaması gereken kurallardan bazıları:

Daha küçükken çocuğa istediği her şeyi vermeye başlayın. Bu şekilde; o bütün dünyanın onun geçimini sağlamak zorunda olduğuna inanacaktır.

Kötü sözler söylediği zaman gülün. Böylece o kendisinin akıllı olduğuna inanacaktır.

Ona ahláki hiçbir eğitim göstermeyin, 21 yaşına gelince kendisi karar versin diye bekleyin!

Onun önünde sık sık kavga edin. Bu sayede bir gün ailesi parçalanırsa o da çok şaşırmayacaktır.

istediği kadar harçlık verin. Hiçbir zaman kendi parasını kendi kazanmasın.

Komşulara, öğretmenlere ve polislere karşı daima onun tarafını tutun. Onların hepsinin çocuğa karşı peşin hükümleri vardır.

Dünden bugüne polis kıyafetleri

İSTANBUL Emniyet Müdürlüğü ?Geçmişten Günümüze Polis Kıyafetleri' adlı bir kitap yayımladı. Kitapta polis teşkilatının kurulduğu 1845 yılından bugüne polislerin giydiği kıyafetler yer alıyor. İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah kitabın önsözünde şunları söylüyor: Türklüğün bin yıllar öncesine dayanan tarihi boyunca bugünkü polislik görevine karşılık gelecek görevler, rütbeler, unvanlar hep var oldu. Türk polisi olarak köklü bir geleneğin temsilcisi olduğumuzu biliyorduk. Ancak bu kitap, her zaman gurur duyduğumuz geçmişimizi bize bir kere daha hatırlattı.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber