Bıçak parasına suçüstü...

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 03 Aralık 2006 07:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Trabzon Numune ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Yıldıray Bekar, bir hastasından bıçak parası adı altında 1250 YTL alırken suçüstü yakalandı. Giresun'dan sevkle gelen ve yeşil kartlı olduğu bildirilen Murat Demirel adlı hastanın, tedavi gördüğü Genel Cerrahi Bölümü'nde ameliyat olmasına karar verildi. İddiaya göre, ameliyatı yapacak olan Op. Dr. Yıldıray Bekar, hastasından ameliyat için 2 bin YTL para istedi. Durumlarının iyi olmadığını belirten hasta yakınları ile doktor arasında yapılan pazarlık sonucu 1250 YTL anlaşma sağlandı.

SUÇÜSTÜ YAKALANDI

Hasta yakınları, yaşanan bu gelişme üzerine Cumhuriyet Savcılığı'na başvurarak doktorun kendilerinden para istediğini belirtti. Bunun üzerine devreye giren Trabzon Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri doktora verilecek paraların seri numaralarını aldı. Doktor Bekar'a muayenehanesinde parayı veren hasta yakınlarının odadan çıkışının ardından, odaya giren emniyet ekipleri doktoru seri numaraları alınmış paralar ile suçüstü yakaladı.

Sorgusu tamalandıktan sonra adliyeye sevk edilen Doktor Yıldıray Bekar, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Adliyeye gelirken atkıyla başını kapatarak basın mensuplarının görüntü almasını engellemeye çalışan Bekar, adliye çıkışında, 'Bu olay bana düzenlenmiş bir komplodur' dedi.

ÜÇÜNCÜ VUKUATI

Doktor Yıldıray Bekar, 17 Eylül 2005 tarihinde Trabzon Numune Hastanesi'nde akciğer ameliyatı geçiren Yılmaz Olgun'un ağabeyi Halil Olgun'un şikayeti üzerine, muayenehanesinde 500 YTL alırken polis tarafından suçüstü yakalanmıştı. Doktor Bekar, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Aynı doktorun 2004 yılında da bir başka hastasından para aldığı gerekçesiyle mahkemeye çıkarıldığı da belirlendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber