Bakan Çelık: Doğu'ya pozitif ayrımcılık yaptık

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 03 Aralık 2006 08:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şırnak'ta söz verdiği okulu açan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ?Sayın Başbakan'ım bana 'Doğu'ya pozitif ayrımcılık yap' dedi. Yapıyoruz.

Eğitimde büyük hamleler yaptık" diye konuştu... Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, CHP Denizli Milletvekili Mustafa Gazalcı'nın bazı ders kitaplarında müstehcen, argo ve kaba deyimlerin bulunup bulunmadığı yönündeki soru önergesini cevapladı. Çelik verdiği yanıtta; 100 Temel Eser listesinde, tekerlemeler, Türkçe deyim, atasözü, bilmece, ninni, türkü ve maniler bulunduğunu anımsattı. Bu anonim alanlardan derlenen bazı kitaplarda ise, müstehcen, argo ve kaba kelime ve ifadelere yer verildiğini ifade eden Bakan Çelik, "Bu tür ifadelerle öğrencilerin muhatap edilmesi şöyle dursun, ihtisas araştırmaları dışında, geniş kitlelere yönelik yayınlarda bile yer almaları uygun görülemez" dedi. Bakan Çelik şöyle devam etti: "Bazı sorumsuz yayınevleri, sadece kâr amacıyla, kapaklarına 'MEB Tavsiyeli 100 Temel Eser' yazarak, kitapları yayınlıyor. İçlerinde küfre varacak kadar müstehcen ve argo özelliğinde örnekler bulunan derlemelerin, bakanlığımla hiçbir ilgisi yok."

SORUMSUZ YAYINEVLERİNE UYARI

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, dün Şırnak Anadolu Meslek ve Endüstri Meslek Lisesi'nin açılışında şöyle konuştu: "Eğitim alanında büyük hamleler yaptık. Nüfusu azalan köyler için, 5-6 defa sökülüp katılabildiği halde deforme olmayan taşınabilen okul sistemini geliştirdik. Şırnak'a son 4 yılda 868 derslik yapıldı. Şırnak'ın, kurulduğu tarihten bu yana toplam 17 lisesi vardı. Son 4 yılda 14 lise yapıldı. Yani yüzde 100'lük bir artış oldu. Bir yurdumuz vardı 5 yurt daha yaptık. Fen lisemiz yoktu onu da yaptık. Bir anadolu lisesi vardı, şimdi 3 anadolu lisesi var. Biz, geçmişin süprüntülerini temizlemeye çalışıyoruz. Sayın Başbakanımız'ın, bana bizzat verdiği bir talimat var. Benden, batı illerine göre daha dezavantajlı olan bölgelerimize pozitif bir ayrımcılık yapmamı istedi. Biz de bunu yapıyoruz. Okullaşma açısından Şırnaklılara söz veriyorum. 2007 yılı sonunda okul ve derslik problemi kalmayacak.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber