FETÖ, emniyetteki casus yazılımla bilgi aktarmış

Paralel Yapı'nın, Emniyet İstihbarat Dairesi'ndeki bilgisayarlara 17/25 Aralık operasyonlarından 1 ay sonra yerleştirdiği casus yazılım 'hortum'la kritik bilgileri örgütün sosyal medya havuzuna sızdırdığı ortaya çıktı. Operasyon bilgileri 1 yıl boyunca Paralel hesaplardan paylaşıldı, 'hala güçlüyüz' mesajı verdi.

Haber Giriş : 04 Haziran 2016 09:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
FETÖ, emniyetteki casus yazılımla bilgi aktarmış

HİLAL ÖZTÜRK/Karar Gazetesi

Paralel Yapı'ya çalışan sosyal medya hesapları, 17/25 Aralık'tan sonra emniyetin yapacağı operasyonları önceden Twietter'dan duyurarak 'hala etkiniz' imajı oluşturdu. Paralel Yapı üyesi polislerin emniyette etkili görevlerde olduğu izlenimini oluşturan paylaşımlar, kamuoyunda 'örgüt her şeye hakim' izlenimine de neden oldu. Ancak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturması havuz hesaplara nasıl bilgi aktarıldığını deşifre etti.

SIZDIRMA DEŞİFRE OLDU

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi'ne yerleştirilen ve adına 'hortum' denilen casus yazılımla hem bilgisayarlar hem de ortamdaki sesli, görüntülü tüm verilerin Paralel Yapı tarafından çalındığı ortaya çıkarıldı. Karar'ın ulaştığı bilgilere göre bu yazılım 17/25 Aralık'tan sonra da yaklaşık bir yıl casusluk yapmaya devam etti. Örgüt, casus yazılım tespit edilinceye kadar emniyet istihbarattaki bilgileri sızdırmayı sürdürdü. Böylece Fuat Avni hesabı gibi Paralel Yapı'nın bir çok farklı kurumdan sızdırılan bilgilerin toplandığı havuz sosyal medya hesapları 'hortum' adlı casus yazılımla beslendi.

GİDERAYAK CASUSLUK

Cumhuriyet Savcısı Alparslan Karabay'ın yürüttüğü soruşturmada, sanık polislerden komiser M.S.K.'nın EGM İstihbarat Dairesi'ndeki bilgisayara yerleştirdiği casus yazılımla bilgilerin ele geçirilp, örgütle bağlantılı bir bilişim firmasına aktarıldığı belirlendi. Casus yazılım 17/25 Aralık operasyonundan bir ay sonra 24 Ocak 2014'te bir polis memurunun bilgisayarına yüklendi. Bilgisayara flash bellek takılarak, "hortum" klasörü oluşturdu. Bilgisayar internete bağlandığında ise doğrudan harekete geçip topladığı bilgileri Paralel Yapıya ait bir sunucudan, yine aynı örgütün internet adresine kriptolu olarak transfer etti. Paralel Yapı bağlantılı Datalinks adlı bilişim firması da bu bilgileri örgütün havuz hesaplarına aktardı. Soruşturma dosyasında "17-25 Aralık süreci olarak kamuoyunda bilinen süreçte Paralel Yapı'ya mensup görevlilerin İstihbarat Daire Başkanlığı'ndan uzaklaştırılmasıyla örgütün bu birimdeki etkinliğinin azalması üzerine, buradaki faaliyetlerden haberdar olabilmek için bu eylemi gerçekleştirdiler" tespiti yapıldı.

SIZDIRILAN BİLGİLER PARALEL HESAPLAR TARAFINDAN OPERASYON ÖNCESİ AÇIKLANDI

Paralel Yapı sadece emniyetten değil, örgütün sızdığı kamu kurumlarından toplanan bilgileri ve görüntüleri havuzunda topladı. Böylece etkinliğinin sürdüğünü, üyelerinin hala devlet içinde faaliyette olduğu izlenimini Fuat Avni gibi hesaplarla vermeye çalıştı. Ancak etkili soruşturmalarla casus yazım programları gibi yöntemleri de deşifre olunca, sosyal medya hesapları sessizliğe büründü. İşte casus yazılımla elde ettikleri ve sosyal medyadan duyurdukları operasyonlara birkaç örnek:

* Fuat Avni adlı hesaptan geçtiğimiz yıl gece saatlerinde TÜBİTAK ve TİB'e operasyon yapılacağı yazıldı. Ertesi gün sabah saatlerinde ise operasyon yapıldı.

* Yine Fuat Avni adlı hesaptan İstanbul'da terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'ye yönelik opearasyon yapılacağı yazıldı. sabah saatlerinde operasyon düzenlendi.

* Fuat Avni adlı hesaptan 2015 Eylül ayında PDY'ye bağlı Akın İpek ve şirketlerine operasyon yapılacağı yazıldı. Bu operasyon da bir hafta sonra yapıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber