Bunalıma giren uzman çavuş intihara kalkıştı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 05 Aralık 2006 21:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Borçları yüzünden bunalıma girerek intihar etmeye kalkan Uzman Çavuş Oktay Yörük, Taksim Meydanı'nda kafasına silah dayayarak intihar etmeye kalkıştı.Polis ekipleri ve olay yerine gelen rütbeli askerler tarafından uzun süre silahını bırakması için ikna edilmeye çalışılan uzman çavuş, yaklaşık 1.5 saat sonra silahını bırakarak intihardan vazgeçti.

Edinilen bilgiye göre, Sarıyer Çerkezköy'de oturduğu ve aldığı otomobilin taksitlerini ödeyemeyince bunalıma girerek intihar etmeye çalıştığı öğrenilen Uzman Çavuş Oktay Yörük, Taksim Meydanı'nda intihar girişiminde bulundu. Silahını çekerek kullanıma hazır hale getiren Yörük, silahı kafasına dayayarak bağırmaya başladı. Olayı gören polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alarak Taksim Atatürk Anıtı çevresinde güvenlik kordonu oluşturdu. Daha sonra Yörük'ü ikna çalışmaları başladı. Bir süre sonra olay yerine Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürü Tuğrul Pek gelerek şahısla iletişim kurarak sorununu anlamaya çalıştı. Pek'in uzun süren ikna çalışmaları sırasında Yörük, borçlarını ödeyemediği için intihar etmek istediğini söyledi. Aldığı bir otomobilin taksitlerini ödeme konusunda sıkıntılar yaşadığı için intihar etmek istediğini anlatan Yörük, "Çerkezköy'den bir otomobil aldım. Ödeyemedim. Senetlerimi aldılar. Benim üzerime yürüdüler. 'Kızını kaldırırız' dediler. Dün Saray Kız Lisesei'nde okuyan ve Çerkezköy'de okuyan oğlumu aldım. Ben üzerime yürüyenleri çekip vurabilirdim. Ancak benim ailem aç kalırdı. Ben de kendimi vurmaya karar verdim. Memlekette dirimiz para etmiyor. Ne yapalım ölümüz para ediyor. Devlet dirimize sahip çıkmıyor, ancak ölümüze sahip çıkıyor. Ben ölürsem devlet çocuklarıma bakar" şeklinde konuştu. Yörük ayrıca, aldığı otomobil yüzünden dolandırıldığını da iddia ederek tepki gösterdi.

İkna çalışmalarının uzaması ve ortamın gerilmesi üzerine polis ekipleri, basın mensuplarını güvenlik kordonunun dışına çıkararak Yörük'ü sakinleştirmeye çalıştı. Yörük'ün sakinleşmesi için kendisine sigara uzatıldı. Yörük uzun süre sigara içmedi. Ancak daha sonra uzatılan sigaraları geri çevirmedi. Emniyet Müdürü Pek, Yörük'ün silahını bırakması için Uzman Çavuş'un eşini arayarak yardım istedi. Eşinin kendisiyle konuşmak istediğini ve yaşanan olaydan üzüntü duyduğunu Yörük'e ileten Pek, eşiyle konuşması için telefonu Yörük'e vermek istedi. Ancak Yörük, telefonu almadı. Daha sonra olay yerine gelen rütbeli askerler ve dizi oyuncusu Selahattin Töşdöğen de ikna çalışmalarına katıldı. Ancak bu çalışmalar da sonuç vermedi. Bir ara ikna için Yörük'ün eskiden birliğinde askerlik yapan Sait Gezici isimli bir vatandaş da Yörük'ü iknaya çalıştı. Olay sırasında çevrede toplanan kalabalık da anıt çevresinde yaşanan olayın ne olduğunu öğrenmeye çalıştı.

Uzun süren ikna çalışmalarının ardından intihar etmekten vazgeçen ve silahını bırakan Uzman Çavuş Yörük, polis otomobiline bindirilerek olay yerinden uzaklaştırıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber