İlkokulda deprem tatbikatı yapıldı, Okul Müdürü, pencereden atladı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Aralık 2006 20:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Afyonkarahisar Kasımpaşa İlköğretim Okulu ve İl Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü işbirliği ile okul bahçesinde deprem tatbikatı yapıldı.

Sivil Savunma Kulübü danışman öğretmenleri Havva Armutçuoğlu, Aysun Ünal ve öğrencilerin girişimleri, okul idarecilerinin desteğiyle gerçekleştirilen tatbikat öncesinde Afyonkarahisar Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğünce depremle ilgili sunum yapıldı.

Sunumda öğrencilere, deprem öncesinde, deprem sırasında ve deprem sonrasında alınacak önlemler, yapılacak çalışmalar slayt eşliğinde anlatıldı.

Kasımpaşa İlköğretim Okulunda senaryo gereği, deprem tatbikatında okul içindeki öğrenciler 40 saniye gibi kısa bir sürede okuldan tahliye edildi.

Tatbikatta, Sivil Savunma ekipleri tarafından öğrencilere deprem sırasında neler yapılması gerektiği ve ilk yardım konularında uygulamalı eğitim verildi.

Öğrencilerin gerçeği aratmayacak şekilde gerçekleştirdikleri deprem tatbikatında, Okul Müdürü A. Hidayet Şahintepe ve Beden Eğitimi Öğretmeni Pınar Elma da okulun ikinci katının penceresinden atlayarak öğrencileri cesaretlendirdiler.

Senaryo gereği okul içinde mahsur kalan öğrenciler, sivil savunma ekiplerinin kurdukları hazırlanan şişme minderlere atladılar. Okulun ikinci katından çekilen halatlarla kayarak indirilen öğrenciler, deprem sırasında yapmaları gereken görevleri yerine getirdiler.

Başarıyla tamamlanan deprem tatbikatının ardından Okul Müdürü Şahintepe, Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birliği Müdürlüğü personeline teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber