Gündemden önemli satır başları...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Aralık 2006 09:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bir günlük çalışma ziyareti için Suriye'ye gidiyor.

2- CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson'ı makamında kabul edecek.

3- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, AB turu kapsamında bugün Estonya'da temaslarda bulunacak.

4- Irak Çalışma Grubu, Irak hakkında stratejik seçeneklerin yer alması beklenen raporunu, ABD'nin başkenti Washington'da açıklayacak.

5- TİSK, 44. kuruluş yıldönümünü kutluyor.

- Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonunun kuruluşunun 44'üncü yıldönümü dolayısıyla Ankara'da düzenlenen programa, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu da katılacak.

6- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, uluslararası yarışmalarda dereceye giren öğrenciler için Ankara Nevzat Ayaz Kız Meslek Lisesi'nde düzenlenen ödül törenine katılacak.

7- Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Bolu'da, "Küreselleşme sürecinde Türk sanayii ve ekonomisinin gelişimi" konulu konferansa katılıyor.

- Coşkun, Bolu Valiliği, Bolu Belediye Başkanlığı ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek.

8- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, Moğolistan Çalışma Bakanı L. Odonçimed ve beraberindeki heyetle makamında biraraya gelecek.

9- Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Konya'da Deniz Feneri Derneğinin kermes açılışı ve ardıç tohumu ekimi ile fidan dikim törenine katılacak.

10- Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Aksaray'da çeşitli ziyaretlerde bulunacak ve yeni müze binasının açılışını yapacak.

11- TBMM'den...

- Genel Kurulda, temel ceza yasalarına uyum sağlamak amacıyla hazırlanan yasa teklifinin görüşmeleri sürecek.

- Milli Eğitim Komisyonunda, Cumhurbaşkanı tarafından bir kez daha görüşülmek üzere TBMM'ye iade edilen, 15 yeni üniversiteye rektör atanmasına ilişkin yasa ile 5 üniversite kurulmasına ilişkin tasarı ele alınacak.

12- Siyasal partilerden...

- ANAVATAN Genel Başkanı Erkan Mumcu, Danimarka'nın Ankara Büyükelçisi Kim Jorgensen'i, partideki makamında kabul edecek.

- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Edibe Sözen, partisinin Ankara İl Kadın Kolları Başkanlığının düzenlediği toplantıya katılacak.

13- Güney Doğu Asya Ülkeleri Birliği (ASEAN) 12. Zirvesi, Filipinler'de başlıyor.

14- Toplantı, konferans...

- Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfının (TEPAV) düzenlediği "Yolsuzlukla Mücadele Konferansı"nın ikincisi, Ankara'da yapılıyor.

- TÜBİTAK AB Çerçeve Programları Ulusal Koordinasyon Ofisi tarafından düzenlenen "AB 7. Çerçeve Programı Türkiye Forumu", İstanbul'da başlıyor.

- Sakıp Sabancı Müzesi'nde gerçekleştirilecek "Cengiz Han ve Mirasçıları: Büyük Moğol İmparatorluğu" sergisine ilişkin İstanbul'da basın toplantısı yapılacak.

- İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (İZSİAD) yaptığı geleneksel çarşamba toplantılarına, İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın konuk olacak.

- Noel Baba ile Dünya Barışına Çağrı Etkinlikleri çerçevesinde Antalya'nın Demre ilçesindeki Noel Baba ören yerinde barış duası yapılacak.

15- Marmaris'te düzenlenen Turizm Değerlendirme Toplantısı'nda geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı Kemal Tuncer, İstanbul'da toprağa veriliyor.

16- Memur emeklisine enflasyon zammı yok.

- Yılın 2. yarısında kamu çalışanlarına verilecek enflasyon farkı zammı, kasım ayı sonunda yüzde 1,81'e ulaştı. Maliye, aralık ayı sonu itibarıyla farkın yüzde 2,32 civarında olacağını tahmin ediyor.

- 2006 yılı sonuna dek memurlarla aynı maaş rejimine tabi olan, bu nedenle ilk 6 aya ait yüzde 2,32'lik enflasyon zammını da alan emekliler, 2. yarı zammından yararlandırılmayacak.

17- TÜSİAD International Başkanı Aldo Kaslowski: "Eskiden günlük kararlar alıyorduk, şimdi ise iş dünyasında 5 ve 10 yıllık planlar yapmaya başladık.Türkiye'de holdingler artık 10 yıllık iş planları yapmaya başladılar."

- "Yeni AB üyelerinden Macaristan ve Polonya, rekabet güçlerini önemli ölçüde kaybetmiş durumdalar ve bu nedenle, AB üyeliği öncesinde bu ülkelere giren yabancı sermaye, artık bu ülkelerden çıkmaya başladı ve eğer Türkiye istikrarını korursa, bu ülkelerden çıkacak olan sermayenin yeni adresi olacak."

18- Acarİstanbul'a vergi dairesi takibi...

- İstanbul Vergi Dairesi Başkanı Mehmet Koç: "Ekim ayı sonunda gelen bir ihbarı değerlendirerek ekibimizi kurduk. Arkadaşlar incelemelerine devam ediyorlar."

- "Vergi denetmenleri, vergi tarhiyatını gerektiren bir husus tespit ettikleri takdirde elbette vergi inceleme raporlarını hazırlayarak ilgili vergi dairelerine göndereceklerdir."

- "Bu çalışmalarımızın olağanüstü bir durumla karşılaşılmazsa 2-3 ay içinde tamamlanacağını düşünmekteyiz."

19- SPK İkinci Başkanı Doç. Dr. Turan Erol: "4 yıldır en büyük sıkıntılarımızdan biri masanın diğer tarafıyla yakın diyalog kuramamak. İMKB ve SPK arasında çok iyi bir diyalog ve anlayış birliği olmasını istiyoruz."

- "Doğan Bey'in (Doğan Cansızlar) bağımsız kurum yapısını tam anlayıp ona göre davranması gerekirdi. Kurumsal yapı ortak bir akla göre kurulmuştur. Ama siz klasik bürokraside olduğu gibi tek adam üzerine bunu kurmaya çalışırsanız sorunlar çıkıyor."

- "İMKB ile birlikte bunun (tasarruf genelgesi sorununun) çözümü için gereken ne varsa onu yapacağız."

20- GAP ve Daphan'da suyla gelen tehlike...

- A.Ü. Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Vahap Yağanoğlu: "GAP Bölgesi'nde sulu tarıma açılan arazinin yüzde 10'nu çoraklaştı."

- "Erzurum'un Daphan Ovası'nda suya kavuşan tarım toprakları, yanlış sulama yöntemi nedeniyle erozyonla yok oluyor."

- "Çölleşme, ülkemizi tehdit eden en önemli sessiz felakettir."

21- Kadın ve müzik...

- E.Ü. Devlet Konservatuvarı tarafından yapılan alan çalışmasında, halk müziği ve şiirlerinin yaratım ve aktarılmasında kadınların etkin rol oynadıkları izlendi.

- Doğum, evlilik ve ölüm gibi yaşamın önemli aşamalarındaki müzikli uygulamalarda oluşan kültürel unsurlar, kadının dilinden kuşaklara aktarılıyor.

- E.Ü. Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Reyhan Altınay: "Halen devam eden çalışmamızda, kadının türkü ve şiirleri yaratım ve aktarımda etkin olduğunu gördük."

22- Mevlana Müzesi çevresi, hibe programı ile yeniden düzenlenecek.

- AB hibe programı kapsamında 3 projesi kabul edilen Karatay Belediyesi, Konya ve Karaman bölgesi için ayrılan hibe miktarının yaklaşık yüzde 15'ini (1 milyon 156 bin Avro) almaya hak kazandı.

- Bunlar arasında yer alan 425 bin avro bütçeli projeyle "2007 Mevlana Yılı"nda Mevlana Müzesi civarının çevre düzenlemesi yapılacak.

23- "Sema", Mevlana'dan önce de vardı.

- SÜMAM Müdürü Nuri Şimşekler: "Göktürk Kitabeleri'nde rastlanan dönen insan figürleri, semanın tarihinin çok eskilere dayandığı, coğrafyasının genişliği ve farklı inanç sistemlerindeki önemi hakkında somut bilgiler vermektedir."

- "Bazı bilim adamları, sema yapılan yerin yuvarlak olmasından dolayı dünyaya, postnişini güneşe, semazenbaşını aya ve semazenleri de gezegenlere benzeterek semayı bir güneş sistemi gibi tanımlamıştır."

24- Futbolda Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde (E), (F), (G) ve (H) gruplarındaki 6. ve son hafta maçları, bu gece yapılıyor.

25- Basketbolda Türk takımlarının Avrupa kupaları heyecanı sürüyor.

- Fenerbahçe Ülker, ULEB Avrupa Ligi (C) Grubu'ndaki 7. maçında, İstanbul'da Rusya'nın USH CSKA Moskova takımıyla karşılaşacak.

- FIBA Erkekler Avrupa Kupası (G) Grubu'nda Türk Telekomspor, 5. maçında Bulgaristan'ın PBC CSKA Sofya takımıyla deplasmanda mücadele edecek.

- FIBA Bayanlar Avrupa Kupası'nda deplasmanda Beşiktaş Cola Turka, Yunanistan'ın Kastoria CAC Cosmopel, BOTAŞ Spor ise yine Yunan temsilcisi Apollon Ptolemaida ile karşılaşacak.

26- Voleybolda Indesit Avrupa Bayanlar Şampiyonlar Ligi (A) Grubu'ndaki 2. maçında Vakıfbank Güneş Sigorta, İstanbul'da Fransa'nın RC Cannes takımıyla karşı karşıya geliyor.

27- Futbolda Lig (B) 1. Grup'ta, 18. hafta maçları bugün yapılıyor.

28- Erkekler Voleybol Birinci Ligi'ndeki tek maçta, Ankara'da Halk Bankası ile Trabzon Fatih Hastanesi karşı karşıya gelecek.

29- Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Merkez Danışma Kurulu, Ankara'da toplanarak gündemindeki maddeleri görüşecek.

30- Türkiye Büyükler Bireysel Boks Birinciliği müsabakaları, Samsun'da sürüyor.

31- Efes Pilsen, Avrupa kupalarında yarın 360. maçına çıkıyor.

- ULEB Avrupa Ligi'nde deplasmanda Rusya'nın MBC Dinamo Moskova takımıyla karşılaşacak lacivert-beyazlılar, geride kalan maçlarda 227 galibiyet ve 132 yenilgi aldı.

- Avrupa kupalarında Rus takımlarıyla yaptığı 17 maçtan 12'sini kazanan Efes Pilsen, MBC Dinamo Moskova ile daha önce yaptığı 2 maçtan da galip ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber