Zerdüştlük tuzağı tutmaz

Mardin Midyat'ta düzenlenen bombalı saldırıda şehit düşen Şerife Özden Kalmış'ın kayınpederi Selahattin Kalmış, "PKK Zerdüştülüğü yaymak istiyor. Ancak Kürt vatandaşımız dinine bağlıdır" dedi.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 17 Haziran 2016 07:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Zerdüştlük tuzağı tutmaz

BÜLENT ŞANLIKAN

Mardin Midyat'ta, 8 Haziran 2016 tarihinde meydana gelen terör saldırısında şehit düşen 6 aylık hamile polis memuru Şerife Özden Kalmış'ın cenaze namazını kıldıran kayınbabası emekli imam Selahattin Kalmış AKŞAM'a konuştu. Hain saldırıyla, PKK'nın kendisine pirim vermeyen Midyat halkını hedef aldığını söyleyen Kalmış, "Kürt vatandaşlarımız dinine bağlıdır. Kötü niyetli bazı insanlar son zamanlarda mezhepler üzerinden giderek Zerdüştlüğü yaymaya çalışıyor. Halkımız asla bu tuzağa düşmeyecektir" dedi.

'TORUN VERMEDEN GELMEM'

Geliniyle yaptığı son konuşmayı anlatan Kalmış, "Ramazanı gelip burada tutun ne olursunuz dedim. O da bana 'Ben zaten izne geleceğim ama sana torun vermeden gelmeyeceğim' dedi. Şerife benim ilk gelinimdi. Onu çok seviyordum. Oğlum ile 3 yıldır evliydi. Namazını ben kıldırmak istedim. Namazı kıldırırken içim yanıyordu, hala da yanıyor. İlişkimiz baba kız ilişkisinden farksızdı" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber