Motosikletli ambulanslar ramazan mesaisinde

Kırıkkale'de, iftar ve sahur vakitleri arasında olası vakalara en kısa sürede müdahale edilebilmesi için ek motosikletli acil servis ekipleri görevlendiriliyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Haziran 2016 12:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Motosikletli ambulanslar ramazan mesaisinde

Karayolu ağıyla 43 ilin bağlantı noktasında bulunan Kırıkkale'de, iftar ve sahur vakitleri arasında olası vakalara en kısa sürede müdahale edilebilmesi için ek motosikletli acil servis ekipleri görevlendiriliyor.

Özellikle Kırıkkale-Kayseri ve Kırıkkale-Samsun karayolu ile kent merkezinde yaşanan yoğunluk nedeniyle normal ambulansların giremediği yerlere motosikletli ambulanslar öncelikle müdahale ediyor.

İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, acil sağlık hizmetlerinin yerine getirilmesinde önemli kriterlerden birinin sağlık görevlisinin hastanın bulunduğu yere en kısa sürede ulaşması olduğuna işaret etti.

Motosikletli ambulanslarla yoğun noktalardaki hastalara ulaşmanın daha kolay olduğunu vurgulayan Uzun, "Ramazan ayında vatandaşlarımız akşam saatlerinde çarşı merkezlerinde yoğunluk oluşturuyor. Bu nedenle 112 Acil Servis hizmetlerini daha üst düzeye yükseltmek amacıyla 2 motosiklet ve 4 personelimizden oluşan ekibimizi kent merkezinde konuşlandırdık. Özellikle akşam saatlerinden sahur saatlerine kadar yaşanan yoğunluk nedeniyle meydana gelebilecek vakalara en kısa sürede ulaşmayı hedefliyoruz." diye konuştu.

Ahmet Kavaklı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber