Unakıtan'dan müjde: Enflasyon farkı herkese yansıtılacak, şüphe olmasın

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Aralık 2006 14:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Temmuz-Aralık 2006 enflasyon farkının çalışana da emekliye de yansıyacağını belirterek, ''Bundan kimsenin şüphesi olmasın'' dedi.

Bakan Unakıtan TOBB başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile birlikte saat 12.00'de Ankara'dan özel uçakla Konya'ya geldi.

Hisarcıklıoğlu, Konya Ticaret Odasının düzenlediği Yerel Medya Eğitim Seminerine katılırken, Unakıtan Konya'nın Çumra ilçesine bağlı İçeriçumra beldesine giderek, Belediye Başkanı Şaban Taşdelen'i ziyaret etti.

Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Unakıtan, bir gazetecinin, emekliye enflasyon farkı ödenmeyeceğine dair haberleri hatırlatması üzerine, Maliye Bakanlığından böyle bir açıklama yapılmadığını söyledi.

Bakanlıktan açıklanmış gibi bu tür söylentilerin medyaya yansıdığını ifade eden Unakıtan, ''6 aylık enflasyon farkını ödeyeceğiz. Temmuz-Aralık 2006 enflasyon farkı çalışana da emekliye de yansıyacak. Bundan kimsenin şüphesi olmasın'' dedi.

VERGİ İADELERİNİN KALDIRILMASI

''Vergi iadesinin kaldırılmasından sonra kayıt dışı ekonominin patlayacağı'' yolunda yapılan açıklamaları değerlendirmesinin istenmesi üzerine Unakıtan, Türkiye ve dünyayı bilmeden, piyasaları tanımadan bu tür hatalı yorumlar yapıldığını bildirdi.

Yıllarca milletten zorla fiş toplandığını dile getiren Unakıtan, şöyle devam etti:

''Bu fişler arasında silintili ve yanlış olanlar var. Eski fişler kullanılıyor. Bunları Maliye Bakanlığı olarak görüyor ve inceliyoruz. Dünyayı ve Türkiye'yi değerlendirerek çalışma yapıyoruz. Bir ara 'millet alışsın' diye bu uygulama ansızın konuldu. Kayıt dışı biraz daha düzene girsin diye yapıldı. Yıllar geçtikten sonra halen devam etmek olmaz. Emekliye vergi iadesini kaldırdık, kayıt dışında sorun oldu mu? Topladığımız vergilerimiz arttı. Kayıt dışının patlayacağını söylemek fevkalade yanlış ve hatalı bir yorumdur.'' Bakan Unakıtan, daha sonra geçtiği Çumra'da AK Parti İlçe Başkanlığını ziyaret etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber