Yılbaşı biletleri bu yıl internetten satılacak

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 08 Aralık 2006 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yarın satışa çıkacak biletlere ilk kez bu yıl internet üzerinden de ulaşılabilecek. Dileyenler bilyoner.com internet adresine abone olarak bilet satın alabilecek

Milli Piyango'nun yılbaşı özel çekilişi heyecanı Cumartesi günü başlıyor. Milli Piyango İdaresi, özel çekiliş için 200 milyon YTL'lik bilet bastırdı. Tam biletin 20, yarım biletin 10, çeyrek biletin ise 5 YTL'den satılacağı özel çekilişte büyük ikramiye, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 20 milyon YTL olarak belirlendi.

Yılbaşı biletleri ilk kez bu yyıl internetten satışa çıkarılacak. Milli Piyango, yönetmelikte yaptığı değişiklikle talih kuşununun sanal ortamda uçmasına imkan tanıdı. Ve internet aracılığıyla bilet satmak için ?bilyoner.com? ile anlaşma sağlandı. Milli Piyango İdaresi, bilet satışının güvenliği, tüketicinin mağdur olmaması ve denetim konusunda yönetmelikle öngörülen yükümlülüklerin yetiştirilmesi durumunda sözkonusu şirketle anlaşıldığını açıkladı. Sanal satış sistemi şöyle işleyecek:

* Sanal bilet satışı 18 yaşını doldurmamış olanlara yapılmayacak.

* Şirket abonelerine bilet alması için kredi veremeyecek.

* Sanal bayi, biletleri toptan satın alacak. Aldığı biletlerin listesini internetten yayınlayacak.

* Bilet isteyen kişi öncelikle o siteye abone olacak. Aboneden banka hesap numarası istenecek.

* Abone siteye girdiğinde yayınlanan bilet listesinden istediğini işaretleyerek, alacak.

* Sanal bayi aboneye, satın alınan biletin çekiliş tarihi, ikramiye ve seri numaraları içeren sanal ortam bilet satış onayı gönderecek.

* Bilet bedeli ve o bilete çıkacak ikramiye tutarı abonenin siteyle ilişkilendireceği hesap numarası aracılığıyla ödenecek.

* Abonenin satın aldığı bilete ikramiye isabet ederse, ikramiye abonenin bildirdiği hesaba yatırılacak.

2 milyon adet amorti verilecek

Özel çekilişte, ikinci büyük ikramiye olarak 5 milyon YTL, üçüncü büyük ikramiye olarak da 1 milyon YTL verilecek. Yılbaşı özel çekilişi milyonluk ikramiyelerin tam bilete çıkması halinde 3, ilk 2 büyük ikramiyenin çeyrek, 1 milyon YTL'lik ikramiyenin tam bilete çıkması halinde de 9 kişiyi milyoner yapacak.

2 milyon adet de amortinin verileceği özel çekilişte, tüm biletlerin satılması halinde dağıtılacak ikramiye adedi 2 milyon 759 bin 566'ya ulaşacak. 200 milyon YTL'lik satış hasılatının

118 milyon 960 bin YTL'si ikramiye olarak vatandaşa geri dönecek.

5 milyonu tanıtıma

Satışlardan Tanıtma Fonu'na 5 milyon 53 bin 175 YTL, Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu'na 505 bin 318 YTL, Olimpiyat Oyunları Fonu'na 509 bin 992 YTL, Savunma Sanayi Destekleme Fonu'na da 9 milyon 689 bin 852 YTL aktarılacak. Kamuya sağlanacak kaynak 51 milyon 549 bin 832 YTL olacak.

Sahte bilet anlaşılacak

Yılbaşı için yeterli sayıda bilet bastırıldığını ve bayilere ulaştırıldığını ifade eden İhya Balak ?Çekilişe kadar geçen süreçte isteyen bayi, bizden istediği kadar bilet alabilecek. Satışlarda hiçbir problem olacağını sanmıyoruz? dedi. Özel renklendirme ve yazılım sayesinde sahte bilet ile gerçek bilet kolaylıkla ayırdedilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber