Vekaleten kurban bedeli 240 YTL olarak belirlendi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Aralık 2006 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyanet İşleri Başkanlığı, bu yıl için kurban bedelinin 240 YTL olduğunu kaydederken, kurban paralarının en geç 29 Aralık gününe kadar yatırılması gerektiğini duyurdu.

Diyanet İşleri Başkanlığı organizesinde ve Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla sürdürülen ?Vekalet Yoluyla Kurban Kesimi Kampanyasıö bu yıl için de başlatıldı.

?Bu kampanyada kurbanlar, yurt içinde, Pakistan, Afganistan ve Türk Cumhuriyetleri gibi yurt dışındaki kesim merkezlerinde oluşturulan komiteler nezaretinde, dinimizin esaslarına uygun olarak kesilmektedirö denilen Başkanlığın hazırlattığı kampanya broşüründe, bu şekilde kesilen kurbanların ihtiyaç sahibi kişilere dağıtılacağı bildirildi.

Broşürde, ?Dağıtılması mümkün olmayan etler, nakde çevrilerek bedelleri yine yurt içi ve yurt dışındaki ihtiyaç sahibi vatandaşlar ile soydaş ve dindaşlarımıza ayni ve nakdi yardım olarak ulaştırılmaktadırö denildi.

Vekleten kurban kestirmek isteyen vatandaşların kurban bedellerini, en geç 29 Aralık günü akşamına kadar, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankası'nın bütün şubelerine açtırılan Türkiye Diyanet Vakfı Kurban Hesabı'na yatırmalarını veya www.diyanetvakfi.org.tr web sitesine kredi kartı ile ödemelerini isteyen Diyanet, aksi halde kurban kestirilemeyeceğine, paraların ise iade edileceğine işaret etti. Başkanlık banka şubelerinin bulunmadığı yerlerde en yakın il ve ilçe müftülüklerine başvurulmasını önerdi.

Kurbanlarının Pakistan'da veya Afganistan'da kestirilmesini isteyen vatandaşların banka dekonduna Pakistan ya da Afganistan yazmaları gerektiği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber