'Sağlıklı cenine ölü raporu verildi' iddiası

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 09 Aralık 2006 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kürtajla alınmak istenen, ancak bugün 2 yaşında ve sağlıklı olan Arda'nın babası, "İki doktor bunu para için yaptı" dedi

Alman Hastanesi'nde anne karnındaki sağlıklı bir cenin için ölü raporu verildiği iddiasıyla 2 doktor hakkında 'dolandırıcılık' suçlamasıyla dava açıldı. Kürtajla alınmak istendiği öne sürülen, ancak bugün 2 yaşında ve sağlıklı olan Arda'nın babası Fevzi Tapan, "Kürtaj parası alabilmek için kasıtlı yaptılar" dedi.

Beyoğlu 8. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki 2004/551 numaralı dava dosyasında yer alan ve 18 Ekim 2004'te Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ağaç tarafından hazırlanan iddianamede, Işıl Tapan'ın hamileliğini Leyla Toygarlı ile Burçak Erzik'in takip ettiği kaydedildi. Toygarlı'nın Tapan'a, kan değerlerinin çok yüksek olduğunu, Erzik'in ise 19 Mayıs 2004'te bebeğin ultrason muayenesinde kalp aktivitesinin negatif olduğunu söylediği belirtildi. Erzik'in kürtaj için 1500 YTL istediği öne sürüldü.

3 yıl hapis istemiyle yargılanıyorlar

Tapan'ın, Özel Gaziosmanpaşa Hastanesi'nde bebeğin sağ olduğunu öğrendiği belirtildi. 1 yıldan 3 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan doktorlar için, Türk Tabipleri Birliği ve İstanbul Tabip Odası'nın da ceza verdiği öğrenildi. "Bunların kürtaj parası almak için yapıldığını düşünüyoruz" iddiasında bulunan Fevzi Tapan ise şunları kaydetti: "Çünkü, 'Tek doktor bakarsa bunlar başka bir hastaneye tedbir amacıyla giderler', 'İki doktor da aynı şeyi söylerse başka hastaneye gitmezler' diye düşünüyorlar. Bebeğin kalp atışlarını öğrendiğimiz günün akşamı bize telefon ettiler. 'Sağlık sigortanızı aradık, yarın bekliyoruz' dediler. 'Tamam, yarın geleceğiz' onayını verince sigorta kayıtlarına 'Bebek ölü' diye geçti."

Alman Hastanesi yetkilileri, olayın yargı aşamasında olduğu gerekçesiyle görüş bildirmedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber