İşsizlik maaşı 266 YTL'ye çıkıyor 25 bin kişi daha haktan yararlanacak

Kaynak : Referans
Haber Giriş : 09 Aralık 2006 13:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İşsizlik sigortasından yararlanma koşullarını kolaylaştıran düzenleme ile gelecek yıl 25 bin kişinin daha bu yardımı alması sağlanacak. Çalışmaları bir süredir devam eden işssizlik sigortasıyla ilgili taslak çalışmaları tamamlandı. Bürokrasi tarafından hazırlanan taslak hükümete teslim edilirken düzenlemeyle işsizlik sigortasından yararlananların dörtte bir oranında artırılması öngörüldü. Hazırlanan taslak, fondan alınan işsizlik sigortası maaşının da belli ölçülerde artırılmasını getirecek.

İşsizlik sigortasından yararlanma koşullarını yeniden düzenleyen taslakla ilgili çalışmalar uzun süredir devam ediyor. Taslakla işsizlik sigortasından yararlanmak için son 1 yılda 120 gün kesintisiz prim ödeme koşulu yumuşatılırken aktif işgücü programlarına katılmak için işsizlik sigortası ödeneğinden yararlanma şartı da kaldırılıyor. Ayrıca işsizlik sigortası ödeneği adı altında yapılan ödemelerin de artırılması öngörülüyor. Halihazırda günlük net kazancın yüzde 50'si olan işsizlik ödeneği, hazırlanan taslakla yüzde 70'e yükseltiliyor. Bu değişiklikle en düşük işsizlik maaşının 266 YTL'ye çıkması bekleniyor. İşsizlik maaşının tavanını sınırlayan düzenleme de yumuşatılıyor. Şu anda işsizlik sigortası ödeneği, asgari ücretin netini aşamıyor.

Bürokrasinin çalışmalarını tamamlayarak hükümete sunduğu işsizlik sigortası yasa taslağının istihdam paketi kapsamında yürürlüğe girmesi bekleniyor. Yetkililerden alınan bilgiye göre şu anda işsizlik sigortası ödeneğinden 94 bin 956 kişi yararlanırken işsizlere yapılan ödemelerin ortalama süresi 5-6 ay düzeyinde bulunuyor. Düzenlemenin ardından ise sadece 2007 yılı içinde 25 bin kişinin daha işsizlik sigortası ödemelerinden yararlanmaya hak kazanması öngörülüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber