'Örgüt Lice'de sersemledi'

Diyarbakır'ın Lice ilçesi kırsalında yürütülen iki ayrı operasyonla, terör örgütü PKK'nın finans gelirleri arasında önemli yer tutan uyuşturucu kaynaklarına önemli darbe indirildi.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 03 Temmuz 2016 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Örgüt Lice'de sersemledi'

Terör örgütü liderlerinden Murat Karayılan'ın, "Lice'ye sahip çıkılması gerekiyor" çağrısı da bölge halkından destek bulamadı. Lice'de 600 kişilik bir grup, Türk bayrakları ile yürüyürek "Şehitler ölmez Vatan bölünmez" diye slogan attı. Bölgedeki bazı teröristler de teslim olmaya başladı. Lice'de geçmişte teslim olan terörist sayısının az olduğuna dikkat çekilerek, "Örgüt, son operasyon karşısında sersemledi. Çözülmeler başladı" yorumu yapıldı.

Irak'ın kuzeyindeki Zap ve Gara bölgelerine düzenlenen hava harekatı ile bölücü terör örgütü PKK'ya ait 27 hedef ateş altına alınarak imha edildi.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, önceki gün 21.58-23.46 saatleri arasında Irak'ın kuzeyindeki Zap ve Gara bölgelerine, alınan anlık bir istihbaratın değerlendirilmesi sonucu Türk Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçaklarıyla hava harekatı düzenlendi.

Bölgede tespit edilen, teröristlerin içinde bulunduğu sığınak ve barınaklardan 27 hedef ateş altına alınarak imha edildi.

Askeri araca bombalı tuzak

Van'ın Başkale ilçesinde Merzikan bölgesinde teröristlerce yola döşenen el yapımı patlayıcı, Başkale'den sınır karakollarına giden askeri zırhlı aracın geçişi sırasında inflak ettirildi. Patlamada iki asker yaralandı. Bingöl'ün Genç ilçesinde ise PKK'lılar ile çıkan çatışmada 1 uzman çavuş yaralandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber