2 dolara akaryakıt tasarrufu iddiası...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Aralık 2006 16:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ABD'de bir şirket tarafından bulunan ve bir depo akaryakıtta yüzde 7 ile 18 arası tasarruf sağladığı iddia edilen kimyevi tabletlerin satışına Türkiye'de de başlandı.

Kimyevi tabletleri satışa sunan firmanın Türkiye Distribütörü Cengiz Altıntaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kimyevi tabletlerin ABD'de 1970 yılında bir şirket tarafından bulunduğunu ve Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) tarafından yakıt tasarrufu çalışmalarında kullanıldığını bildirdi. Tabletlerin, benzin, dizel, biyodizel ve etanol karışımlı yakıt kullanan içten yanmalı tüm motorlarda kullanılabildiğini belirten Altıntaş, tabletlerin çeşitli motor hacmi bulunan araçlarda 3 milyon kilometre test edildiğini ve yüzde 7 ile 18 arasında tasarruf sağladığının görüldüğünü ileri sürdü.

ABD Ulusal Çevre Örgütü tarafından test edilen tabletlerin çevre ve insan sağlığına zarar vermediğinin de belirlendiğini anlatan Altıntaş, şunları söyledi:

''NASA tarafından yakıt tasarrufunda kullanılan bu tabletler, 2005 yılından itibaren başta ABD olmak üzere 126 ülkede satışa çıkarıldı. Tabletin özelliği, motorda katalitik bir ortam meydana getirerek, yakıtın tam ve yüksek performansla yanmasını sağlıyor. Yapılan testlerde, motorun performasını artırdığı, çiğ atmayı engellediği, yakıtın oktanını yükselttiği, yağlanma zaman periyotu ile motorun ömrünü uzattığı tespit edildi. Tanesi 2 dolar olan tabletler, yakıt harcaması yüksek olan şirketlere büyük tasarruf sağlıyor.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber