Zor günler geçiren turizmcilere bayram dopingi

Yılbaşından bu yana özellikle yabancı turist sayısında düşüş nedeniyle zor günler geçiren turizmcilerin keyfi 9 günlük bayram tatili ile yerine geldi. Neredeyse Türkiye'nin tüm tatil beldelerine tam anlamıyla yerli turist akını yaşanıyor

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 08 Temmuz 2016 12:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Zor günler geçiren turizmcilere bayram dopingi
Hüseyin Koyuncuoğlu

Bayram tatilinin 9 gün olmasıyla yerli tatilcilerin yoğun olarak akın ettiği Balıkesir'in Marmara İlçesine bağlı Avşa Adası'nda yiyecek sıkıntısı başgösterdi.

Bayram tatilinin 9 gün olmasıyla yerli tatilcilerin yoğun olarak akın ettiği Balıkesir'in Marmara İlçesine bağlı Avşa Adası'nda yiyecek sıkıntısı başgösterdi.

Nüfusu kış aylarında 2 bin 500 olan Avşa'ya 130 bin tatilcinin gelmesiyle fırınlarda uzun ekmek kuyrukları oluşurken, marketlerdeki yiyecekler de kısa sürede tükeniyor.

Ramazan Bayramı'nın 9 gün olmasını fırsat bilen tatilciler sahil kentlerine akın etti. Balıkesir'in Marmara ilçesine bağlı Avşa adasında da neredeyse adım atacak yer kalmadı. Kış aylarında 2 bin 500 kişinin yaşadığı Avşa Adası'na bayramda 130 bin tatilcinin geldiği belirtildi.

Otel ve pansiyonlarda yer bulamayan bir çok kişi kumsalda ve camide yatarken, vatandaşların ekmek taleplerini karşılamakta zorlanan fırınlarda da uzun kuyruklar oluştu. Marketlerde ise birçok yiyecek ve içecek ürünleri kısa sürede tükeniyor. Yoğun kalabalık karşısında şaşkınlıklarını gizleyemeyen bölge halkı ve esnafı vatandaşların taleplerini karşılamak için çaba gösterdi.

Bayram tatili turizmcilere yaradı... Ege ve Akdeniz sahillerine yerli turist akını yaşanırken, birçok tatil beldesinde sokaklar, caddeler, kafeler, restoranlar, plajlar doldu taştı...

İstanbul'da görmeye alıştığımız trafik görüntüleri, Marmaris, Çeşme, Ayvalık Fethiye gibi turizm cenneti kasabalarımıza taşındı.

Gündüz plajlar dolup taşarken, gece de vatandaşlar sokaklardaki eğlence mekanlarında tatilin tadını çıkarıyor.

Ve yine tatil beldelerinden her zaman görmeye alışık olmadığımız insan kuyrukları... Fotoğrafta da gördüğünüz gibi kuyruklarla bugünlerde tatil yörelerinde sıklıkla karşılaşabilirsiniz.

Ayvalık'tan kalkan gemiler ile Yunanistan'ın Midilli Adası'na gitmek isteyen turistler her gün bu kuyruğa giriyor...

Hem de on metrerelerce uzunlukta kuyruktan bahsediyoruz.

Bu görüntü de Ayvalık'ta bir otoparktan... Kış aylarında sadece birkaç aracın uğradığı otoparkta bugünlerde tek bir araçlık yer bile bulabilmek imkansız.

Bu fotoğraf da yine Ayvalık'tan 130 bin nüfuslu kasabada bayramda nufüsün 1 milyonun üzerine çıktığı söyleniyor.

Kuzey Ege'nin en gözde tatil bölgelerinden Bozcaada'ya gitmek için Geyikli'deki feribot iskelesine ulaşmak da bugünlerde biraz zor...

İstanbul'dan 4-5 saat direksiyon sallayıp gittiğiniz Geyikli'de feribota binmek için 2-3 saat beklemek zorunda kalırsanız şaşırmayın!

Trafiği aşıp gidebilirseniz, bu kez de sizi plajlardaki yoğunluk bekliyor. Meşhur Ayazma Plajı'nda kumsal tatilciden geçilmiyor.

Çeşme plajlarında da durum farklı değil!

Sadece kumsal değil denizin içerisi bile kalabalık...

Çeçme'de oteller ve pansiyonlarda yer bulamayan tatilciler çareyi arabalarda kalmakta buluyor....

Bu da farklı bir konaklama yorumu...

Marmaris'te ise hem yerli hem de yabancı turistler sıcaklara aldırmadan dolaşıp tatilin tadını çıkarıyor.

Marmaris geceleri de gündüzlerden bir farkı yok.

Ve tabiiki de Marmaris trafiği! Söylemesi, yazması bile ilginç ama Marmaris'te trafik olduğu bir gerçek bu günlerde...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber