16 üniversite, rektör seçimleri için sandık başına gitti

9 üniversitenin öğretim üyeleri rektör seçimi için sandık başına gitti.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Temmuz 2016 21:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
16 üniversite, rektör seçimleri için sandık başına gitti

Hakkari Üniversitesi Rektörlüğü için adayların isimleri netleşmeye başladı. Seçimlere kısa bir süre kala projeleri ile kendilerini tanıtmaya başlayan adaylar, seçim gününü bekliyor. Hakkari Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Hasan Akan, Hakkari gibi çok genç ve çiçeği burnunda olan bir üniversitede görev yapmanın ne kadar zor olduğunu, 1993 yılında ilk göreve başladığı ve o zamanlar yeni kurulmuş olan Dumlupınar Üniversitesi'ndeki asistanlık yıllarından bildiğini söyledi.

Akan, "Cennet ülkemizin her köşesinde, her kurumunda görev yapmak ayrı bir onurdur. Anadolu'nun Mezopotamya ile buluştuğu serhat şehri olan Hakkari'ye hizmet etmek benim için ayrı bir vefa borcunu gerektirir. Akademik hayatım boyunca Doğu Anadolu'nun yüksek dağlarında ve çayır meralarında botanik araştırmalar yaptım. Yaklaşık 25 yıldır her yaz bu bölgenin bitki coğrafyasını araştıran, bölge insanı ile tatlı anılar yaşayan biri olarak, buraların üzerimizde manevi hukuku olduğunu düşünüyorum. Misafirperverliği ve kendine özgü güzellikleri nedeniyle Hakkari'nin içimizde ve gönlümüzde derin bir sevgisi vardır. Yaklaşık 25 yıldır Hakkari'yi yakından tanıyan biri olarak, sizlerin ve halkımızın üniversiteden beklentilerini biliyorum. Bu beklentilere cevap verebilmek için rektör adayı olmayı bir vazife addediyorum. İçimizdeki hizmet aşkı ve memleket sevdası bizi bu yola sürükledi. Ters lalenin anavatanı olan Hakkari'ye botanikçi kimliğimle hizmetkar olmaya geldim. Ortak akıl, el birliği ve tecrübe ile Hakkari'ye hizmet etme onurunu yaşamak için desteklerinizi bekliyorum. Seçim çalışmalarının huzurlu geçmesini temenni ediyorum" dedi.

Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü için Prof. Dr. Hüseyin Basım, Prof. Dr. İbrahim Demir, Prof. Dr. İsmail Boztosun, Prof. Dr. Muharrem Certel, Prof. Dr. Muharrem Kılıç, Prof. Dr. Mustafa Ünal ve Prof. Dr. Nevzat Çevik adaylığını açıkladı. Bugün yapılan seçimde, yaklaşık 1150 akademisyen oy kullanacak.

Seçim sandığının yer aldığı AÜ Atatürk Konferans Salonu'na sabah erken saatlerde gelen 7 rektör adayı, giriş kapısı önünde öğretim üyelerini kapıda karşılayarak hepsiyle tek tek tokalaştı.

TELEFON HASSASİYETİ

Salonda yeterli çoğunluğun sağlanmasının ardından seçimin yapılacağı bölüme geçen rektör adayları için divan kurulu oluşturuldu. Vekil Rektör Mustafa Ünal, seçimin sağlıklı ve huzurlu bir ortamda sonucuna ulaşması için temennide bulundu.

Divan kurulu sandıkların hepsini tek tek açarak boş olduğunu tüm salona gösterdi ve ardından sandıklar mühürlendi. Oylama sırasında oy pusulasının fotoğrafının çekilmemesi için Divan Kurulu Başkanı Prof. Dr. Meral Gültekin, özellikle uyarıda bulundu. Telefonlarla birlikte paravana girilmemesi için ayrı bir masa hazırlandığını belirten Gültekin, "Telefonlarımızla lütfen oy kullanma işlemi yapmayalım. Oy pusulasının fotoğrafını çekmemek için bir masa hazırladık. Herkes telefonunu ya buraya bırakıp oy kullansın ya da bir arkadaşına versin. Öğretim üyelerine yakışır bir şekilde bu duruma hassasiyet gösterelim" dedi.

Saat 16.30'a kadar sürecek oylama sonunda 7 olan aday sayısı oy oranlarına göre 6'ya düşürülerek YÖK'e bildirilecek. YÖK ise aday sayısını 3'e düşürerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunacak. Seçim takvimi, Cumhurbaşkanı'nın bu isimlerden birini rektör atamasıyla son bulacak.

Gaziantep Üniversitesi'nde 2 dönemdir rektörlük yapan Prof. Dr. Yavuz Coşkun'un görev süresinin tamamlanmasının ardından yeni ismin belirleneceği rektörlük seçimleri Mavera Kültür Sanat Merkezi'nde başladı. 680 akademisyenin oy kullanacağı seçim öncesi konuşan Gaziantep Üniversitesi Rektörü Yavuz Coşkun, görev süresince kendisine destek olan akademisyenlere teşekkür etti.

10 adayın rektörlüğe talip olduğu seçimlerde akademisyenlerin kullandığı oylarla belirlenecek sonuçlara göre en yüksek oy alan 6 kişinin ismi 15 Temmuz'da YÖK'e gönderilecek. YÖK'ün yapacağı inceleme sonucunda ise belirlenecek 3 aday, 1 Ağustos'ta Cumhurbaşkanlığı'na sunulacak. Cumhurbaşkanı da 3 aday arasından bir ismi rektör olarak atayacak.

Dicle Üniversitesi'nde en çok oyu Prof. Dr. Bilici aldıGaziantep Üniversitesinde en fazla oyu Prof. Dr. Gür aldıODTÜ ve AÜ'de en çok oyu alan adaylar belirlendiGazi Üniversitesinde en fazla oyu Prof. Dr. Derviş YILMAZ aldıTrakya Üniversitesi'nde en çok oyu Prof. Dr. Tabakoğlu aldıİnönü Üniversitesi rektörlük seçimlerinde en çok oyu alan adayAtatürk Üniversitesinde rektörlük seçimlerinde en çok oyu alan adayFırat Üniversitesinde rektör adaylığı seçimiOMÜ Üniversitesi sandık başındaÇukurova Üniversitesinde rektör adaylığı seçim sonuçlarıCumhuriyet Üniversitesinde rektörlük seçimleriABTÜ'de rektör adaylığı seçimi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber