CHP lideri: Referanduma cesaret edemezler

CHP lideri, iktidarın Suriyelilere vatandaşlık konusunu siyasi malzeme olarak kullandığını, ancak toplumda herkesin buna karşı çıktığını iddia etti. Kılıçdaroğlu Başbakan'a yönelttiği 11 sorunun yanıtının da bakanlara sorulmasını önerdi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 14 Temmuz 2016 07:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
CHP lideri: Referanduma cesaret edemezler

Meriç Tafolar - Ankara

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu önceki gün partisinin grup toplantısında "Suriyelilere vatandaşlık konusunu referanduma götürelim" önerisini dünkü MYK toplantısında da tekrarladı, "Referanduma cesaret edemezler" dedi.

Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan CHP MYK yaklaşık 2.5 saat sürdü.

Alınan bilgilere göre toplantıda Kılıçdaroğlu, Başbakan Binali Yıldırım'ın, "Acil servislere bayramda vatandaşlar kız bakmaya gidiyorlarmış" sözlerine de tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu'nun, "Sen başbakansın, Türkiye Cumhuriyeti'nin başbakanısın, nasıl acil serviste kız bakmaya giderler dersin, Başbakan'ın ağzına yakışan bir laf mı? Duydum, inanamadım" değerlendirmesinde bulunduğu belirtildi. Kılıçdaroğlu'nun, "Yıldırım'ın düşük profilli olması için özellikle gaf yaptırıyorlar" dediği ifade edildi.

11 soru talimatı

Kılıçdaroğlu'nun Yıldırım'a 11 soru sorduğunu, Yıldırım'ın ise yanıtlarını vermediğini anımsattığı, kurmaylarına, "Başbakan yanıt veremiyor. O zaman siz de bakanlara sorun, grup başkanvekillerine sorun. Meclis kürsüsünde bu soruları tekrarlayın. Gördüğünüz yerde bu soruları hatırlatın" talimatını verdiği belirtildi. Kılıçdaroğlu'nun eğitim konusunu Ak Parti'nin, "yumuşak karnı" olarak tanımladığı, "Bu konuda genel merkezde bir komisyon oluşturuyoruz, sahaya inecek arkadaşlarımız" dediği de öğrenildi.

'Herkes karşı'

Kılıçdaroğlu'nun, önceki gün Suriyelilere vatandaşlık önerisine ilişkin gündeme getirdiği referandum önerisini de anımsatarak, "Referanduma cesaret edemezler, herkes karşı. Bunu bir siyasi malzeme olarak kullanıyorlar, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığınının nasıl olacağı belli. Suriye politikasında bütün söylediklerimiz doğru çıktı. Başından sonuna kadar uyardık. O ateş bir gün senin topraklarına düşer dedik. Topraklarımızda kaç tane canlı bomba olduğunu bilmiyoruz. Nerede ne zaman bomba patlayacağı belli değil. Türkiye, Kabil'den Bağdat'tan daha güvensiz" dediği belirtildi.

Toplantıda belediyelere kayyum atanmasına yönelik TBMM Başkanlığı'na sevkedileceği belirtilen kanun tasarısının sakıncaları da gündeme geldi. Alınan bilgilere göre Kılıçdaroğlu, "Darbe dönemlerinde bile böyle düzenlemeler getirmemişlerdi. Seçimsiz bir yönetim düşlüyorlar. Getirmek istedikleri anayasaya tamamen aykırı. Milli iradeyi yok saymak istiyorlar" dedi.

'Siyah Bayraklar'ı tavsiye etti

Kılıçdaroğlu'nun Ramazan Bayramı'nda 10'a yakın kitap okuduğunu anlattığı, Joby Warrick tarafından yazılan, "Siyah Bayraklar: IŞİD'in Doğuşu ve Yükselişi" başlıklı kitabı herkesin okuması gerektiğini belirterek tavsiye ettiği de öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber