Borsa personeli 2 yıl için yüzde 100 zam isteyecek

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 12 Aralık 2006 08:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

5 yıldır zam alamadığı gerekçesiyle sendikalı olan İMKB personeli borsa yönetimini terletecek. Çalışanlar, 15 Aralık'ta sendika ile masaya oturacak olan İMKB'den 2 yılda maaşlarının ikiye katlanmasını isteyecek.

Maaşlarına 5 yıldır zam alamayan ve sonunda sendika üyesi olan borsa personeli için 15 Aralık'ta tarihi bir gün yaşanacak. Türkiye Ticaret Kooperatif, Eğitim, Büro ve Güzel Sanatlar İşçileri Sendikası'na (Tez-Koop-İş) üye olan borsacılar İstanbul Menkul Kıymetler Borsası yönetimi ile masaya oturacak. 5 yılın acısını çıkarmak isteyen borsa çalışanları Osman Birsen başkanlığındaki İMKB yönetiminden 2 yıl için enflasyon farkları hariç yüzde 85 zam isteyecek. Tez-Koop-İş sendikası, İMKB Başkanlığı'na sunmak üzere Toplu İş Sözleşmesi Teklifi'ni hazırladı. Teklife göre borsa çalışanları 1 Nisan 2006 ile 31 Mart 2008 yılları arasında geçerli olmak üzere 2 yıllık sözleşme yapmak istiyor. Sözleşmeye göre çalışanlar toplusözleşme yürürlük tarihi olan 1 Nisan 2006'dan itibaren ilk altı aylık dönemde yüzde 40 zam istiyor. Ayrıca çalışanlar buna ek olarak her 6 aylık dönemde İstanbul Ticaret Odası'nın geçmiş altı aylık İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi oranında

enflasyon farkını da talep ediyorlar. İlk altı ay için ek zammın oranı, yapılan hesaplamalara göre yüzde 5.5 civarında.

FATURA 70 MİLYON YTL

Personelin ikinci altı aylık dönem için talep ettiği zam oranı ise yüzde 15, bu zam oranı üçüncü dönemde yüzde 10 ve sözleşmenin sona erdiği son 6 aylık dönemde borsacılar yüzde 5 zam talep talep edecek. Yılda iki kez zam isteyen borsacıların bu talebi İMKB yönetimince kabul edilirse ilk dönemin enflasyon farkı da eklenince 2 yıl için İMKB çalışanlarının maaşı neredeyse yüzde 100 zamlanacak. Yani iki katına çıkacak. Peki zammı İMKB yönetimi karşılayabilecek mi? Kulislerde İMKB yönetiminin personelin yüzde 100'e varan zam talebi karşısında tedirgin olduğu konuşulurken yönetimi, bu talebin karşılanması halinde geçmiş dönem zam farkları ile birlikte 70 milyon YTL'lik ek bir fatura çıkacağı endişesinin sardığı ileri sürülüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber