TBMM'de dün yeni bir saldırı heyecanı yaşandı

TBMM'de dün yeni bir saldırı heyecanı yaşandı.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 19 Temmuz 2016 07:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TBMM'de dün yeni bir saldırı heyecanı yaşandı

ÖNDER YILMAZ, ŞEBNEM HOŞGÖR Ankara

Öğleden sonra milletvekili ofislerinin bulunduğu Halkla İlişkiler Binası'nda, "Etimesgut'ta hareketlilik var, Meclis'e yeni bir saldırı olacakmış" iddiası yayıldı. Paniğe kapılan bazı personel, "güvenlik gerekçesiyle boşaltıyoruz" diye bağırmaya başladı. Bunun üzerine tüm çalışanlar, bazı milletvekilleri ile ziyaretçiler büyük bir panikle merdivenlerden kapılara yöneldiler. Bu sırada TBMM kapılarında hareketlilik dikkati çekti. Kapıların önü arabalarla geçişe engellenirken, milletvekillerinin giriş çıkışları da kısa bir süreliğine engellendi. Ancak panik yaratan söylentinin doğru olmadığı ortaya çıktı. Kapıların kapatılması ve yoğun güvenliğin silah sevkiyatından kaynaklandığı, sandıklarla TBMM'ye ağır silah ve mühimmat yığınağı yapıldığı öğrenildi.

"Vur emri" verildi

Öte yandan TBMM Koruma Daire Başkanı, bombalama sırasında emniyet ve harp okulu öğrencilerinin TBMM'ye girmek için yürüyüşe geçtikleri istihbaratının geldiğini, bunun üzerine 'vur emri verildiğini açıkladı.

'Saklamasalar ihraç ederdik'

ÇOK İYİ SAKLANMIŞLAR: Komutan arkadaşlarıma güveniyorum. Yaraların kapanması çok kolay olmuyor, bunu başarır arkadaşlarım. Kendilerini çok iyi sakladıklarını düşünüyorum, saklamasa ihraç ederdik. TSK personelinin o vaziyeti inanın benim yüreğimi yaktı. Terörle mücadele farklı, o farklı. Terörle mücadelede TSK hiçbir zaman zafiyet göstermemiştir.

'Düşünemiyorum'

BU ÇILGINLIĞA GİREBİLECEĞİNİ DÜŞÜNEMİYORUM: Biz 2011'de göreve geldiğimiz zaman önümüzde bir travma vardı, birçok komutan görevden alınmış, tutuklanmıştı. O boşlukları ancak 3-4 senede kapatabildik. Silahlı Kuvvetlerin arşivlerine bakarsanız, FETÖ dediğimiz terör örgütünün 1980'li yıllardan beri silahlı kuvvetlerin içine sızdığını görürsünüz, bunu bu olayı görünce daha iyi anlıyoruz. Bu kadar kişi bu işe nasıl girdi? Merkezden gelen şeyleri, TSK'nın komuta kademesi mi darbe yaptı da bu mesajlar geliyor diye iyi niyetli düşünmek istiyorum.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber