İlaç içmeyi değil, almayı seviyoruz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Aralık 2006 16:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara'da 215 hanede yapılan araştırmada, evlerde bulunan 2 bin 36 ilaçtan yüzde 15,52'sinin paketinin dahi hiç açılmadığı belirlendi.

Klinik Farmakoloji Derneği Başkanı, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji ve Klinik Farmakoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cankat Tulunay, Antalya'nın Kemer ilçesinde düzenlenen 4. Ulusal Klinik Farmakoloji Kongresi'nde yaptığı sunumda, Dr. Sedef Gülmez ile birlikte 215 hanede ilaç kullanımına dair yaptıkları pilot çalışma hakkında bilgi verdi.

Tulunay, Ankara'da gerçekleştirilen çalışmada 215 hanede 901 kişi ile görüşüldüğünü belirterek, araştırmaya katılan hanelerde yaşayanların yüzde 99,9'unun sosyal güvenlik kurumlarından sağlık güvencesinin bulunduğunu söyledi.

Araştırmaya katılan hane halkının yüzde 82'sinin kronik bir hastalığının bulunduğuna dikkati çeken Prof. Dr. Tulunay, evlerde bulunan ilaçlara bakıldığında ise ilk sırayı mide ilaçları, ikinci sırayı ise ağrı kesicilerin aldığını belirtti.

Tulunay, "Bu ilaçların Türkiye ortalamasına göre 750 milyon ile 1 milyar dolar arasındaki toplam değerde olduğu ve çöpe gittiği sonucuna varılabiliyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber