Suikastçı kalleşte şifreli FETÖ duası!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaldığı oteli basan Yüzbaşı Haldun Gülmez'in cebinden 'H.H. (hocaefendi)' duaları yazan not çıktı. Şifreli notta 'Zalimden korkma, cihat et' yazıyor!

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 23 Temmuz 2016 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Suikastçı kalleşte şifreli FETÖ duası!

MUSTAFA İNCİ/MUĞLA

Muğla Marmaris'te Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaldığı oteli basan askerlerden olduğu belirtilen Deniz Kurmay Yüzbaşı Haldun Gülmez, yaralı olarak ele geçirilmişti. Darbeci Gülmez'in üzerinden 'H.E. duaları' yazılı bir kağıt çıktığı belirtildi. Notta 'Sultana uy, zalimden korkma', 'Cihad', 'Korku Anında' ve 'Hizbul hasin' ara başlıklarının bulunduğu görüldü. Polis kontrolünde olan Gülmez'in tedavisinin ise sürdüğü belirtildi.Darbeci askerlerden Denizci Üsteğmen SAT Komando Ali Sarıbey de Muğla'da tutuklandı. Ula İlçesi'nde otostop çekerken yakalanan Sarıbey'in üzerindeki giysileri Marmaris'te bir evin balkonundan çaldığı öğrenildi.

ALBAYDAN POLİSE: ÇATIŞIRIZ!

Darbe girişimi gecesi, Çiğli 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı çevresini saran Çevik Kuvvet polisleriyle darbecilerin çatışmanın eşiğine geldiği, üssün Kurmay Başkanı Kurmay Albay Ramazan Elmas'ın görevli polislere, "Elimde MAK timi var, içeriye girmeye çalışırsanız çatışırız" dediği de ortaya çıktı.

Korumaları garson kurtardı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele suikast için gelen SAT ve MAK timlerinin kelepçelediği 7 koruma polisinin kelepçelerini, bir garsonun şişe parçasıyla kestiği ve polislerin hayatını kurtardığı öğrenildi. Kelepçelerden kurtulan polisler, hemen takviye kuvvet istedi. Alçak cuntacıların saldırıda iki polis şehit olmuştu. Darbecilerin, darp ettikleri polislere "İnimize inecektiniz, bak biz sizin ininize indik" dedikleri öğrenildi.

Nizamiye'ye uçaksavar kurulmuş

Üste uçaksavar kurulu olmasına rağmen polisin çatışmadan kaçmayacağını anlayan Albay Elmas'ın, Marmaris'teki baskından dönen askerlerin kurtulmasını kolaylaştırmak için polise teslim olduğu ve üs çevresindeki güvenlik önlemlerinin kaldırılmasını istediği belirtildi. Elmas'ın teslim olmasından kısa süre sonra üsse iki helikopterin iniş yaptığını fark eden polis timleri, bunların Marmaris'te çatışmaya giren askerler olduğunu belirledi.

Ambulansın çıkmasını beklediler

Helikopterlerin inişinden yaklaşık 20 dakika sonra bir ambulansın çıkış yaptığını gören Çevik Kuvvet polisleri, çatışmayı önlemek için ambulansın birlikten çıkmasını bekledi, ardından da içindeki yaralı askeri fark edince hemen gözaltına aldı. Bu kişinin de Deniz Kurmay Yüzbaşı Haldun Gülmez olduğu anlaşıldı. Darbeci askerlerin yakalanması için 300 komando, 400'e yakın jandarma ve polis ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Silahları bırakıp kaçtılar

Marmaris'te Erdoğan'ın oteline silahlı saldırı düzenleyen darbeci askerler silahlarını ormanlık alana bırakıp kaçtıkları anlaşıldı. İçmeler Sakızlı'da Karakulak Deresi'nde 12 adet HK-416 uzun namlulu tüfek ile 6 adet tabanca şarjörü ele geçirdi. Yapılan aramalarda ayrıca 3 el bombası, 6 adet tabanca şarjörü, 21 adet tüfek şarjörü, 1 adet barette tabanca, evrak ve dokümanlar, 2 adet flash bank, 1 adet gece görüş kamerası ele geçirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber