Türk Eğitim Sen: Eğitimciler, paspas gibi ayaklar altında

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Aralık 2006 10:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TÜRK Eğitim- Sen Genel Başkanı Şuayip Özcan, Türkiye'nin en zor günlerinde, Kurtuluş Savaşı'ndan çıktıktan hemen sonra Atatürk'ün öğretmenlere 23 çeyrek Cumhuriyet altını maaş verdiğini, ancak bugün öğretmenlerin maaşlarıyla sadece 16 çeyrek Cumhuriyet altını alabildiğini söyledi. Özcan, ?Eğitimciler, paspas gibi ayaklar altında olmamalıydı? dedi.

Sendikanın Kayseri Şubesi'ni ziyaret eden Özcan, bugün eğitimcilerin kahve köşelerinde veya evinde maaşını hesaplayıp geçimini düşündüğünü, maaşında artış olmadığında da ?Tüh bee' diyerek yakındığını söyledi. Özcan, ?Eğitimci, davranışlarıyla, giyimiyle, konuşmasıyla lider, örnek insandır.

Lider insan, öğrencilerinin karşısına her gün aynı takımla çıkmamalı. Geleceğimiz olan çocuklara ders verirken, kafasında başka düşünce olmamalı. Çocuğuyla, ailesiyle birlikte tatil yapabilmeli. Tatilde köye annesinin yanına gidip kışlık bir çuval patates, bir çuval bulgur ve turşu almamalı. Lokantaya gidip yemek yiyebilmeli, sinamaya gidip, gönlünce eğlenebilmeli. Ancak, bunlar bugünkü koşullarda oldukça zor? dedi.

Geçmişteki öğretmenlerin alım gücünün daha yüksek olduğunu belirten Özcan, ?Türkiye'nin en zor günlerinde, Kurtuluş Savaşı'ndan çıktıktan hemen sonra Ulu Önder Atatürk eğitimcilere 23 çeyrek Cumhuriyet altını veriyordu. Bugün ise, ortalama 800 YTL maaş alan öğretmen, maaşıyla ancak, 16 çeyrek Cumhuriyet altını alabilmektedir. Eğitimciler, bir paspas gibi ayaklar altında olmamalıydı? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber