Şimdi Örnek Olma Sırası İl ve İlçe MEM'lerde...

Milli Eğitim Bakanlığı, 12 Aralık'ta yayımladığı genelgeyle diğer tüm Bakanlıklara örnek olacak bir uygulamaya imza attı. Bakanlıkça yayımlanan genelgede, bankalardan alınan promosyonların yüzde 30'unun okula, yüzde 70'inin ise çalışanlara dağıtılması istendi. Ancak, Bakanlık genelgesi öncesinde anlaşmaları imzalayan ve promosyon paralarını henüz harcamayan il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri bulunmaktadır. Şimdi örnek olma sırası il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinde...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 15 Aralık 2006 11:34, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanlığınca 12 Aralık 2006 tarihinde önemli bir genelge yayımladı. Bu genelge, promosyonlar konusunda, kamudaki tek genelgedir. Ancak Genelge öncesinde bankalarla anlaşma imzalayan il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri bulunmaktadır. Öyleki bazı birimler henüz parayı harcamamıştır. Örneğin Osmaniye İli Düziçi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, bankayla yaptığı anlaşma çerçevesinde aldığı promosyonları henüz harcamamıştır. 150 bin YTL'lik promosyon hala Düziçi ilçe müdürlüğünün hesaplarındadır. Düziçi gibi promosyonları henüz harcamayan il ve ilçe birimleri bulunmaktadır.

Kurban bayramı öncesinde, bu şekilde henüz harcama yapmamış olan il ve ilçe mem'lerin, tüm kamuya örnek olacak bir uygulama imza atmalarını bekliyoruz. Eğitim yöneticilerine de yakışan da bu olmalıdır.

Bu bağlamda eğitim alanında çalışan örgütlü sendikaların yapacağı başvuruların yöneticiler tarafından sümen altı edilmemesi ve bayram öncesi bu sorunun çözülmesi en uygun davranıştır. İnanıyoruzki, bu öneriye kulak verecek yöneticiler, eğitim çalışanları nezdinde hiç unutulmayacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber