18 öğrenci, yerli malı kutlamasında zehirlendi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Aralık 2006 23:19, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Sivas'ın Koyulhisar ilçesindeki bir ilköğretim okulunda düzenlenen Yerli Malı Haftası etkinliğinde zehirlenen 18 öğrenci, tedavi altına alındı.

Cumhuriyet İlköğretim Okulu 5-B sınıfında öğrenim gören öğrenciler, Yerli Malı Haftası kutlamaları kapsamında, sınıflarında etkinlik düzenledi.

Evden getirdikleri ve dışarıdan satın aldıkları bazı yiyecekleri bir araya getiren öğrenciler, daha sonra paylaştıkları bu gıdalardan yedi.

Bir süre sonra öğrencilerin karın ağrısı, mide bulantısı gibi şikayetler yaşaması üzerine durumdan şüphelenen sınıf öğretmeni Fatma Ergin, konuyu okul yönetimine iletti.

Bunun üzerine öğrencilerden Mehtap Kaluç, Sibel Karakollukçu, Yusuf Ayın, Oğuzhan Yıldırım, Duygu Taşdemir, Süleyman Hilmi Kavalcı, Feyza Kızılarmut, Büşra Cenikli, Kübra Furtuna, Nilüfer Yurttaş, Gülsüm Yaylı, Özgür Karaoğlu, Kübra Demirci, Seydanur Akalın, Elif Tatarcı, İsmail Gün, Özkan Kumru ve Merve Polat İlçe Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Sınıflarında yedikleri bir gıdadan etkilendikleri anlaşılan öğrencilerin tedavi altına alındığı, sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber